skip to Main Content

De Energie investeringsaftrek

Subsidie op je verlichting.

Wat is de Energie Investeringsaftrek?

Als ondernemer kan de stap om over te schakelen op energiezuinige verlichting een enorme kostenpost met zich meebrengen. Om ondernemers een steuntje in de rug te geven stimuleert de overheid ondernemers die energiezuinige maatregelen willen nemen met de Energie Investeringsaftrek. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is een regeling waarmee je als ondernemer 45 procent van de investering in een bedrijfsmiddel voor duurzame energie kunt aftrekken van je fiscale winst. De overheid trekt hier jaarlijks ongeveer 100 miljoen euro voor uit.

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is dus een aantrekkelijke fiscale regeling die jou als ondernemer ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie, zoals energiezuinige verlichting. Wanneer je gebruik maakt van EIA heb je als ondernemer dubbel voordeel: je energiekosten gaan omlaag én je betaalt minder belasting. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage en bedraagt bij een BV ongeveer 10% van de goedgekeurde investeringskosten.

Wat Is De Energie Investeringsaftrek (EIA)

Subsidie aanvragen.
Hoe werkt het.

Om gebruik te maken van de Energie Investeringsaftrek moet je als ondernemer een aantal belangrijke stappen doorlopen. Allereerst heb je als ondernemer e-Herkenning nodig. e-Herkenning is een inlogmethode voor ondernemers en steeds meer organisaties ondersteunen deze veilige inlogmethode. Zodra je deze hebt aangevraagd en ontvangen kun je inloggen bij het e-loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en beginnen met je aanvraag. Hieronder leggen we je graag stapsgewijs uit hoe je te werk gaat om subsidie via de Energie Investeringsaftrek aan te vragen.

Hoe De Energie Investeringsaftrek Werkt (EIA)

Stap 1: e-Herkenning aanvragen.

Het aanvragen van de Energie-investeringsaftrek doe je via het e-loket op mijn.rvo.nl. Om in te kunnen loggen op het e-loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heb je e-Herkenning nodig. e-Herkenning is een inlogmethode voor ondernemers en steeds meer organisaties ondersteunen deze veilige inlogmethode.

e-Herkenning is beschikbaar met verschillende veiligheidsniveau’s. Voor het aanvragen van de EIA is niveau 1 voldoende. Er zijn verschillende aanbieders waar je e-Herkenning kunt aanvragen. Op de website van e-Herkenning is een eenvoudig stappenplan te vinden wat u kunt volgen.

Stap 1: E-Herkenning Aanvragen Voor De Energie Investeringsaftrek

Stap 2: Aanvraag indienen via het e-loket.

Via het e-loket van de Rijksdienst van ondernemend Nederland kun je de aanvraag indienen. Tijdens het proces wordt je gevraagd naar een aantal kenmerken. Zorg dat u de volgende zaken bij de hand hebt.

Inloggegevens van e-Herkenning
Je aankoopnota of factuur van Lightboxx. Het bedrag waarover de subsidie wordt verstrekt is het bedrag van de aanschaf maar vermeerderd met de eventuele montage- of installatiekosten om het bedrijfsmiddel, in dit geval verlichting, operationeel te krijgen.
De code die je nodig hebt volgens de energielijst wanneer u een indirect gasgestookte oven gaat vervangen voor een elektrisch type dat in aanmerking komt is (210506) (W). De omschrijving is “LED-verlichtingssysteem [W]”.

Heb je vragen over de aanvraag van de EIA? Gebruik dan het onderstaande formulier om advies aan te vragen.

Aanvraag indienen via het e-loket
Stap 2: Aanvraag Indienen Bij De RVO

Voor wie is de EIA en wie komen er in aanmerking?

Alle ondernemers die in Nederland belastingplichtig zijn voor inkomsten- of vennootschapsbelasting, kunnen in principe in aanmerking komen voor EIA. Uiteraard moet je dan wel investeren in een bedrijfsmiddel dat aan bepaalde wettelijk vastgestelde energieprestatie-eisen voldoet, zoals energiezuinige verlichting. Tevens moet je er rekening mee houden dat je de EIA kunt toepassen op de aanschaf- of voortbrengingskosten (incl.  eventuele montagekosten en de kosten van een energieadvies) van de bedrijfsmiddelen die aan de energieprestatie-eisen voldoen. Per kalenderjaar moet er in totaal minimaal € 2.500,- aan energiebesparende middelen in de onderneming worden geïnvesteerd.

Wie Komen Er In Aanmerking Voor De Energie Investeringsaftrek

Vraag vrijblijvend EIA advies aan.

Iedere ondernemer die gebruik wil maken van EIA dient zelf de aanvraag in te dienen. Lightboxx kan je hier echter wel bij helpen. Heb je vragen over je EIA aanvraag of over de subsidieregeling van led verlichting? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Wij helpen je graag met je subsidieaanvraag.

  • Gegevens
  • Projectgegevens
  • Versturen
Om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen, vragen wij je een telefoonnummer in te vullen.
×Close search
Zoeken