skip to Main Content
Subsidie

Energie investeringsaftrek (EIA)

Als ondernemer kan de stap om over te schakelen op energiezuinige verlichting een enorme kostenpost met zich meebrengen. Om ondernemers een steuntje in de rug te geven stimuleert de overheid ondernemers die energiezuinige maatregelen willen nemen met de Energie Investeringsaftrek. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is een regeling waarmee je als ondernemer 45 procent van de investering in een bedrijfsmiddel voor duurzame energie kunt aftrekken van je fiscale winst. De overheid trekt hier jaarlijks ongeveer 100 miljoen euro voor uit.

Wat Is De Energie Investeringsaftrek

Wat is de Energie Investeringsaftrek?

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling waarmee de overheid jou als ondernemer ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie, zoals energiezuinige verlichting. Wanneer je gebruik maakt van EIA heb je als ondernemer dubbel voordeel: je energiekosten gaan omlaag én je betaalt minder belasting.

Energie Investeringsaftrek Aanvragen

Hoe werkt de Energie Investeringsaftrek?

Als je als ondernemer investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie, kun je via de EIA 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst van je onderneming. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage en bedraagt bij een BV ongeveer 10% van de goedgekeurde investeringskosten. Het aanvragen van de Energie-investeringsaftrek doe je via mijn.rvo.nl. Daar vindt je meer informatie over het aanvraagproces. Kom je er niet uit en heb je hulp nodig bij het aanvragen van de EIA? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.

Wie Komen Er In Aanmerking Voor De Energie Investeringsaftrek

Wie komen er in aanmerking?

Alle ondernemers die in Nederland belastingplichtig zijn voor inkomsten- of vennootschapsbelasting, kunnen in principe in aanmerking komen voor EIA. Uiteraard moet je dan wel investeren in een bedrijfsmiddel dat aan bepaalde wettelijk vastgestelde energieprestatie-eisen voldoet, zoals energiezuinige verlichting. Tevens moet je er rekening mee houden dat je de EIA kunt toepassen op de aanschaf- of voortbrengingskosten (incl.  eventuele montagekosten en de kosten van een energieadvies) van de bedrijfsmiddelen die aan de energieprestatie-eisen voldoen. Per kalenderjaar moet er in totaal minimaal € 2.500,- aan energiebesparende middelen in de onderneming worden geïnvesteerd.

Hulp nodig bij je aanvraag?

Iedere ondernemer die gebruik wil maken van EIA dient zelf de aanvraag in te dienen. Lightboxx kan je hier echter wel bij helpen. Heb je vragen over je EIA aanvraag of over de subsidieregeling van led verlichting? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Wij helpen je graag met je subsidieaanvraag.

[[[["field7","contains","Zakelijk"]],[["show_fields","field9"]],"and"]]
1
Fase project
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
×Close search
Zoeken