Ga naar hoofdinhoud

In gesprek met onze collega Remco

Arjan
In de nieuwe rubriek "Collega's aan het woord" voelen we ons team aan de tand. We trappen af met onze collega Remco.
In gesprek met collega Remco

Wie zijn toch de mensen achter Lightboxx? In deze rubriek ontdek je de gezichten achter ons bedrijf en interviewen we elke keer een (nieuwe) collega. We stellen ze graag aan je voor en daarom trappen we af met onze nieuwe collega Remco en zijn rol als Purchase Manager bij Lightboxx.

Remco, je mag het startschot geven. Zenuwachtig?

Ik? Haha, nee hoor. Wat wil je weten?

Ok, alle gekheid op een stokje. Je werkt inmiddels een aantal weken bij Lightboxx. Wat vind je er tot nu toe van?

7 weken alweer ja. Ik vind het een erg leuk en dynamisch bedrijf. Er gebeurt veel op een dag. In mijn functie spreken me de uitdagingen vooral aan. En laat ik nu net van een uitdaging houden!

Purchase Manager, dat klinkt chic. Wat doe je precies?

Purchase Manager, inkoopcoördinator, geef het een naam. Ik ben vooral bezig met het hele inkoopproces begeleiden. Dit kan zijn van het inkopen van nieuwe verlichting of onderdelen, de opvolging van inkooporders, de zendingen controleren, tot het aanmaken van nieuwe artikelen en onze productdatabase gestructureerd en up-to-date houden.

Structuur, dat horen we graag! Leg uit..

Ik houd van structuur, iets wat onmisbaar is in deze functie. Zonder ben je namelijk nergens en raak je snel het overzicht kwijt. Hier komt ook veel data bij kijken, iets wat ik ook erg leuk vind. Uit data kan je zoveel belangrijke informatie halen, maar ook kansen zien en benutten. Daarnaast ben ik ook heel analytisch ingesteld. Dus deze driehoeksverhouding is naar mijn mening niet geheel onbelangrijk om een goed inkoopproces te begeleiden.

Wat heb je hiervoor eigenlijk gedaan?

Ik ben begonnen bij een auto-elektronica handel. Ik begon onderaan de ladder en mocht in het begin niet veel meer doen dan de vlaggen buiten ophangen, haha. Na verloop van tijd ben ik ook de inkoop gaan doen. Uiteindelijk ben ik opgeklommen tot floormanager en heb ik er uiteindelijk 11 jaar gewerkt.

Nadat ik in de auto-elektronica handel geen uitdaging meer zag, ben ik begonnen als inkoop controller bij een groothandel in de Food industrie. Ik zorgde er voornamelijk voor dat het inkoopproces soepel verliep en er geen grote fouten werden gemaakt. Ook een hele leuke en uitdagende baan, waar ik 3 jaar heb gewerkt, maar ook daar was de uitdaging snel vervlogen.

“Gelukkig beviel het eerste gesprek van beide kanten, want al snel volgde het tweede gesprek en voordat ik het wist zat ik hier”

Waarom heb je de overstap gemaakt?

Ik kon mijn draai niet echt vinden in mijn vorige baan. Ook zocht ik weer uitdaging in mijn werk. Daarnaast werkte de coronacrisis ook niet echt mee. Ik werd gecontacteerd door AV Werving en Selectie. Zij hebben mij in contact gebracht met Lightboxx en al snel volgde het eerste gesprek. Een heel leuk gesprek trouwens. Mijn gevoel bij het bedrijf was al direct goed en ook de producten waar we mee werken spraken me erg aan. De verlichtingswereld was wel nieuw voor me, hoewel, ik heb wel veel affiniteit met elektronica, dus dat lag me wel goed. Gelukkig was het gesprek van beide kanten bevallen, want al snel volgde het tweede gesprek en voordat ik het wist zat ik hier, haha.

Affiniteit met elektronica zeg je, wat is je achtergrond dan?

Ik kwam er al vroeg achter dat ik liever werkte dan dat ik op school zat. Maar ik heb wel netjes mijn MAVO afgerond. Daarna heb ik de MTS gedaan en nog een opleiding inkoopmanagement. In de periode waarin ik begon met werken werd al snel de interesse gewekt voor elektronica. Deels ook door mijn baan destijds. In die tijd heb ik veel kennis van elektronica opgedaan. Iets wat hier ook weer goed van pas komt.

Welk onderdeel van je werk vind je het leukst?

Zonder meer de vele uitdagingen! Ik vind het leuk wanneer iets verkeerd dreigt te gaan en ik moet dat zien te voorkomen. Dat geeft me echt energie.

Als je dit werk niet zou doen, wat zou je dan graag doen?

Goede vraag! Iets in de data denk ik. Wat precies zou ik zo even niet weten, maar iets met data, haha. Tijdens mijn vorige baan ben ik hier ook veel mee bezig geweest. Ik vond het leuk om in de data terug te zien waar er nog kansen te behalen waren.

Ok, je bent geslaagd! Tijd voor wat luchtigs. Vertel ons eens wat je graag in je vrije tijd doet.

In mijn vrije tijd loop ik graag hard, vermaak ik mijn kinderen en klus ik aan mijn huis.

Klussen aan je huis? Heeft John Williams al bij je op de stoep gestaan?

Haha! Nee dat niet. Ik ben best een goede klusser vind ik zelf. Het gaat wel eens fout hoor, zoals door een waterleiding boren bijvoorbeeld. Maar ik maak wel alles netjes af en ik ben niet bang dat er wat mis gaat. Maar goed, ik houd van uitdagingen he!

Waar kunnen we jou echt heel hard mee aan het lachen maken?

Flauwe grappen, gortdroge humor en elkaar onderling een beetje prikkelen, daar kan ik over het algemeen erg om lachen. Maar daar ontbreekt het hier niet aan.

We stappen de tijdmachine in. Wat wilde je vroeger worden? Brandweerman, politieagent, thuisklusser? Of echt iets heel anders?

Pfoe! Daar heb ik nooit echt over nagedacht. Volgens mij had ik niet echt een specifieke jongensdroom. Ik vind het wel mooi om te zien als kinderen echt een jongensdroom hebben of weten wat ze later willen worden. Mijn zoontje bijvoorbeeld. Hij wil later graag gamedeveloper worden. Dat juich ik van harte toe!

Waar kunnen we jou echt voor wakker maken? Of word je dan boos?

Nee, ik word niet zo snel boos als je me wakker maakt, zeker niet voor een goede maaltijd. Ik ben erg fan van oriëntaalse keuken, zoals Thais, of lekkere simpele nasi rames bijvoorbeeld. Daar mag je me gerust voor wakker maken.

Wat doe je het eerste als je wakker wordt?

Koffie! Ik vind het heerlijk om even in alle rust van een goede bak koffie te genieten en wakker te worden terwijl de rest nog ligt te slapen. Ik zet de wekker extra vroeg zodat ik even tijd voor mezelf kan nemen.

Dat was het! Vond je het spannend?

Super spannend, haha. Leuke vragen heb je!