skip to Main Content
Ondernemen met het oog op het klimaat

MVO

MVO-beleid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is verankerd in de bedrijfsvoering van Lightboxx. Van mens en milieu tot techniek en innovatie. Want maatschappelijk bewustzijn en verantwoordelijkheid zijn voorwaarden voor succes. We houden dus sterk rekening met de maatschappelijke effecten van onze activiteiten. Of het nu gaat om onze bedrijfsprocessen, het beleid, diensten, of producten, we nemen onze maatschappelijke verantwoording uiterst serieus. We gaan op een verantwoorde manier om met de wereld om ons heen, waarin ook de volgende generaties opgroeien.

MVO-pijlers

Om te garanderen dat MVO onderdeel is van onze dagelijkse bedrijfsvoering, hebben we zes MVO-pijlers opgesteld. Deze pijlers zorgen ervoor dat iedereen binnen onze organisatie werkt volgens de basisprincipes van MVO (People, Planet & Profit).

MVO-PIJLER 1

MVO-PIJLER 1

Mens & Maatschappij

Met diverse ‘groene’ initiatieven dragen we bij aan de maatschappij om ons heen.

MVO-PIJLER 2

MVO-PIJLER 2

Milieu & Leefomgeving

We gaan verantwoord om met het milieu en onze leefomgeving voor de volgende generaties.

MVO-PIJLER 3

MVO-PIJLER 3

Circulaire producten

We herbruiken en recyclen onze producten tot nieuwe (duurzame) verlichting.

Duurzame Vuisvesting - MVO-beleid Lightboxx

Duurzame huisvesting

In 2019 zijn wij verhuist naar ons nieuwe en duurzame kantoorpand. Door de investering in duurzame en energiezuinige bedrijfsmiddelen krijgt ons nieuwe pand een GROEN-certificering. Op het dak van ons magazijn ligt ruim 700m² aan zonnepanelen. Hiermee kunnen we het hele kantoor, magazijn en werkplaatsen kunnen voorzien van duurzaam opgewekte stroom. Daarnaast is ons pand geheel gasloos en maken we gebruik van warmtepompen om de ruimtes te verwarmen.

Less paper office

Met ons ‘less paper office’ beleid dragen we ons steentje bij aan het milieu. Steeds meer bedrijfsprocessen worden gedigitaliseerd en in de cloud opgeslagen om zo de milieudruk van onze bedrijfsvoering te verminderen. Post-it’s, notitieblokken, facturen, we streven ernaar om ze zo min mogelijk te gebruiken. Uiteraard zijn er nog veel plekken binnen onze organisatie waar we papier kunnen vervangen door een duurzamer alternatief. Daarom stimuleren we onze medewerkers om mee te denken over alternatieven voor het gebruik van papier. Zo betrekken we iedereen binnen onze organisatie om te streven naar een geheel papierloos bedrijf.

Less Paper Office - MVO-beleid Lightboxx

Mens & maatschappij

“Onze maatschappij veranderd, dus wij veranderen mee. Wij hebben een aantal MVO-pijlers binnen onze organisatie die we bewaken door een speciaal aangestelde MVO-stuurgroep. Zij zorgen ervoor dat we altijd werken met oog op het Mens & Maatschappij principe.”

Edwin Overduin
Salesmanager
×Close search
Zoeken