skip to Main Content

De geschiedenis van Lightboxx.

Er was eens...

De beginjaren van Powerlight.

Over de geschiedenis van Lightboxx valt veel te vertellen. Hoe is het ooit begonnen en waar zijn we nu? Na een succesvolle baan in de verlichting bij zijn vorige werkgever startte Edwin Overduin in 1999 samen met zijn vader een eigen groothandel in verlichting vanuit een schuurtje in Nijkerk. Vanuit dit schuurtje verkocht Edwin armaturen en lichtbronnen, in het begin alleen voor kleine retailers, horecagelegenheden en bedrijven in de omgeving van Nijkerk. Het bedrijfje groeide snel en werd inmiddels een echt bedrijf. Een pakkende naam was nodig, zo bleek, en al snel zag Powerlight het levenslicht. Het schuurtje voldeed inmiddels ook niet meer, dus werd er een pand gekocht aan de Patroonstraat in Nijkerk.

De jaren 2005 tot 2010.

De groei is uitzonderlijk groot. Er worden tussen 2005 en 2010 veel nieuwe medewerkers aangenomen en komen te werken op nieuw opgerichte afdelingen binnen de organisatie. Zo ontstaat er een afdeling binnendienst, buitendienst, administratie en worden er 2 medewerkers aangenomen die functies in het magazijn gaan vervullen. Powerlight groeit uit tot een professionele organisatie.

Eigen productie en de oprichting van Keylight

In 2005 is de vraag naar maatwerk armaturen zo groot dat we besluiten om een eigen productietak op te richten. Begin dat jaar ziet Keylight het levenslicht en wordt een geheel op zichzelf opererende organisatie met de afdelingen inkoop, research & development en sales.

2019, een jaar van sterke veranderingen

Dankzij een zeer sterke groei is er besloten om een nieuw bedrijfspand te bouwen. Om de vraag naar verlichting bij te kunnen houden zijn er veel nieuwe medewerkers aangenomen. Daardoor zijn we letterlijk uit ons oude pand gegroeid. Er worden plannen gemaakt om het bestaande pand uit te breiden. Vele vergaderingen en schetsen volgen. Uiteindelijk gaan deze plannen niet door, omdat blijkt dat de fundering van het oude pand niet sterk genoeg is om de nieuwe constructie te dragen. Samen met de architect en bouwkundige bedrijven schakelen we over op plan B.

"De Lightboxx"

Er wordt gekeken om grond aan te kopen, om vervolgens een heel nieuw pand te bouwen. Al gauw vonden we onze “stek” langs de A28 op het nieuwe industrieterrein de Flier bij Nijkerk Zuid. “Hier gaat het gebeuren”, dacht Edwin. Na een aantal maanden schetsen, rekenen en vergaderen was het dan eindelijk zover. Het definitieve ontwerp werd akkoord bevonden en al snel werd er een start gemaakt voor de bouw van ons nieuwe bedrijfspand. De maanden vlogen voorbij. In het tweede kwartaal van 2019 betrokken we ons nieuwe bedrijfspand “De Lightboxx”. In ons nieuwe state of the art bedrijfspand kunnen we onze klanten nóg beter van dienst zijn dankzij een uitgebreide showroom. Hierin simuleren we verschillende ruimtes met verlichting, zoals een winkel, horecagelegenheid, een kantoor en een woning.

×Close search
Zoeken