Ga naar hoofdinhoud

The Student Hotel Dresden

Lichtplan op maat hotel
Met het idee om een inspirerende ruimte voor jonge ondernemers, game changers en big dreamers te realiseren, vestigde Charlie MacGregor in 2008 het eerste The Student Hotel in Rotterdam. Al snel volgde een expansie naar het buitenland en daarom opende op 27 november 2018 zijn eerste Duitse hotel aan de Prager Straße in Dresden.
Opdrachtgever
Sector
Diensten
The Student Hotel Dresden

Het hotel heeft 306 kamers  met co-living en co-working ruimtes. Naast de vele faciliteiten voor de reguliere hotelgasten beschikt het voormalige IBIS Hotel ook over kamers die studenten voor een semester of een heel jaar kunnen huren. In samenwerking met de designers van TSH mochten we een uniek en inspirerend lichtconcept ontwikkelen dat het moderne interieur complimenteert.

The Student Hotel onderscheidt zich qua design duidelijk van andere hotels. Waar je ook kijkt, zie je eye-catching looks. De opzichtige combinatie van Retro Memphis- en Berlin 80s-chic weerspiegelt volgens de initiators perfect de dynamiek van The Student Hotel, zijn gasten en de omgeving: ‚ÄėEen plek waar creatieve geesten uit alle landen en vakgebieden samen kunnen komen. De uitbundige stijl is ook duidelijk doorgetrokken in ons lichtconcept, waardoor de verlichting naadloos aansluit op het gevoel wat TSH wilt uitdragen.

lichtletters op maat

Wat hebben wij gedaan bij The Student Hotel

The Student Hotel heeft ons gevraagd om het hele traject van concept tot realisatie te verzorgen. Omdat iedere ruimte een geheel eigen en uniek uiterlijk heeft, of een ander gevoel oproept, hebben we grotendeels gebruik gemaakt van op maat gemaakte verlichting en armaturen om zo de verlichting op het hippe interieur aan te laten sluiten.

The Student Hotel

Basisverlichting voor hotels

Uiteraard heb je een goede basis nodig om mee te beginnen. Door het hele hotel hebben we gebruik gemaakt van trimless inbouwspots als basisverlichting. Deze randloze spots zijn niet alleen mooi, maar ook erg populair en worden door vele toonaangevende architecten van over de hele wereld gebruikt. De spots zijn voorzien van een hoogwaardige en energiezuinige led module. Zo kan TSH de energiekosten van de verlichting verlagen tot wel 80% en is onderhoudt aan de verlichting vaak niet of nauwelijks meer nodig.

Daarnaast hebben we in verschillende ruimtes, zoals de klaslokalen, gebruik gemaakt van flexibele 3-fase railen en richtbare spots om de ruimtes meer accent te geven. Ook hebben we in een aantal ruimtes gebruik gemaakt van architecturale verlichtingsystemen, zoals de Flos Infrastructure.

Distinctieve verlichting van The Student Hotel

Deze zogenaamde ‚Äúnest‚ÄĚ lampjes, oftewel kooilampjes, hebben we op maat laten maken en gespoten in de kenmerkende gele kleur van de huisstijl. De ronde witte schijflampen van het merk¬†TossB¬†komen in het hele hotel terug en dienen als sfeerverlichting boven de zitjes, lounge ruimtes en de horeca. Net als de kooilampen zijn ook deze lampen voorzien van een filament bollamp met een warm witte lichtkleur (2700K).

The Student Hotel

Opvallende led Wall tubes

Bij de liften hebben we gebruik gemaakt van een aantal op maat gemaakte Wall Tubes. Deze Tubes hebben een robuuste en industri√ęle uitstraling. De armaturen zijn voorzien van een energiezuinige led tube welke in kleur aan te passen is middels het innovatieve domoticasysteem welke wij tevens verzorgd hebben.

Lichtplan op maat hotel

Slimme lichtsturing met domotica

Om alle verlichting ‚Äúslim‚ÄĚ te maken hebben we naast het lichtconcept ook een¬†intelligent domoticasysteem aangelegd. Middels het innovatieve¬†RAKO-domotica¬†systeem hebben we ervoor gezorgd dat alle verlichting individueel te schakelen is, maar ook per groep. Daarnaast kunnen de medewerkers van TSH de verlichting ook instellen op voorgeprogrammeerde sc√®nes. Zo is er een dag en nacht sc√®ne, maar ook een speciale sc√®ne wanneer de facilitaire dienst net even iets meer licht nodig heeft.

Binnenkijken bij The Student Hotel

The Student Hotel
The Student Hotel
The Student Hotel
The Student Hotel
The Student Hotel
The Student Hotel
The Student Hotel
The Student Hotel
The Student Hotel

Fotografie door Sal Marston

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt

Lichtplan Grand Café
Lichtplan Grand Café de Doelen
Horeca
Verlichting Villa Bussum - Verlichting Voor Thuis - Design Verlichting
Villa Bussum
Residentieel