skip to Main Content

Lodewijk Mode voor Mannen

24 april 2019

Na een grondige verbouwing en make-over van de winkel, heeft Lodewijk Mode voor Mannen in Franeker kortgeleden zijn deuren heropend. Het resultaat is een geheel vernieuwde winkel, en zoals Wilfred en Marieke Lodewijks zeggen: “Ik heb al heel wat verbouwingen meegemaakt in die jaren die ik werk. Deze keer overtreft het toch echt de verwachtingen.” 13 jaar geleden werden we gevraagd om een lichtconcept te ontwikkelen en realiseren. In 2019 werden we opnieuw gevraagd door Wilfred en Marieke om mee te denken in een vernieuwend concept.

Lodewijk Mode voor Mannen is een waar begrip in Franeker. De winkel is al ruim 75 jaar oud en wordt gerund door de derde generatie van de familie Lodewijks.

“De historie van ons bedrijf brengt ons terug in de jaren 30, toen Wiltje Jacob Lodewijk met een rugzak vol pannen, potten, textiel en werkkleding zijn producten aan de man bracht. Hier werd de basis gelegd voor zijn interesse in de mode.  In de jaren erna verruilde hij zijn rugzak voor een marktkraam waar hij onder andere stoffen, garen en fournituren verkocht.  Weer even later  zette hij deze verkoop voort in een winkelpand aan de Hofstraat en in een Engelse Commer, als een soort rijdende winkel”.

De winkel van Lodewijk

Het is een winkel geworden in een industriële stijl, gecombineerd met een Scandinavische ‘look en feel’. De industriële look hebben we daarom ook doorgevoerd in het lichtplan. Door de gehele winkel hebben we gebruik gemaakt van zwarte 3-fase  rails in een carré. De railen zijn voorzien van de robuuste zwarte trackspot Paso, van ons dochtermerk Keylight. Deze spots zijn uitgerust met de nieuwste techniek op het gebied van led modules. Deze innovatieve Philips Premium Color module van Philips verbetert het contrast tussen kleuren en wittinten, realiseert een nieuwe kleurdiepte en creëert een levendige beleving van de kleding.

Back in Business

In het ‘business’ gedeelte van de winkel hebben we, gezien de mogelijkheid tot inbouwen, hebruik gemaakt van onze Calypso O inbouwspot. Deze spot is, evenals de Paso trackspot, uitgerust met de Philips Premium Color led module. Deze richtbare inbouwspot zorgt voor een vloeiende spreiding van het licht en is uitstekend geschikt om eilanden en presentaties uit te lichten.

Uitbreiding koffiehoek

De koffiekhoek in de winkel is ook onder handen genomen. Doordat er extra ruimte is gecreëerd, is er nu meer ruimte in de koffiehoek. Zo kunnen meer klanten genieten van een vers bakje koffie of thee met wat lekkers tijdens het winkelen.

“We hebben onze koffiehoek kunnen uitbreiden tot een meer horeca-achtige plek. Hierdoor krijg je meteen een meer ontspannen sfeer in de winkel, want we merken dat winkelen steeds meer een vrijetijdsbesteding aan het worden is. Hier moet je als winkelier tijd en aandacht aan geven, dat zullen onze bezoekers zéker waarderen.”

Wilfred en Marieke Lodewijks
Eigenaren

Om de zitjes in de koffiecorner aan te lichten hebben we een maatwerk armatuur gebruikt. Deze dubbele opbouwspot, de Pino Click, hebben we in een speciale gouden RAL kleur laten coaten. Zo sluiten deze spots meer aan bij het geheel als interieur en ontstaat er een luxueuze uitstraling.

Daarnaast hebben we extra accent aangebracht door het gebruik van maatwerk pendelarmaturen. Deze kokerarmaturen hebben we op verzoek van de klant tevens in de gouden RAL kleur laten coaten.

Client
Architect
Interieurbouwer
Realisatie
Montage
Lodewijk Mode voor Mannen
N.v.t.
N.v.t.
Powerlight
T&B Montage