skip to Main Content

Villa Veenendaal

Eigentijdse villa midden in de natuur

Wat hebben we gedaan in deze villa in Veenendaal.

In december 2017 kregen we opdracht voor de realisatie van ons lichtplan voor deze fantastische villa in Veenendaal. Voor deze eigentijdse eengezinswoning, midden in de natuur rondom Veenendaal, is ons gevraagd een sfeervol lichtplan te ontwerpen. De opdrachtgever vroeg om de verlichting naadloos aan te laten sluiten bij de gestroomlijnde vormgeving van het interieur. Eenvoud en elegantie stonden centraal als uitgangspunten.

Allereerst hebben we alle woonruimtes voorzien van subtiele en strakke basisverlichting. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van dubbele inbouwarmaturen die zijn voorzien van duurzame led lichtbronnen. Het woord “basisverlichting” verklapt natuurlijk al zijn functie. Dit type verlichting is hoofdzakelijk functioneel en zorgt voor de basis voor het verlichten van ruimtes en kamers.

Villa Veenendaal

Met de juiste decoratieve sfeerverlichting, zoals een vloer- of hanglamp, kun je je interieur net even dat extra beetje accent geven en creëer je in een handomdraai een echte blikvanger. Naast de basisverlichting hebben we bovendien gebruik gemaakt van stijlvolle decoratieve verlichting om de verlichting en uitstraling van de woning te completeren. Zo ook in deze woning. Boven de eettafel hebben we 2 prachtige hanglampen geplaatst.

Niet minder belangrijk is accentverlichting in een woning. Om extra aandacht te geven aan bepaalde ruimtes in de woning hebben we in de trapopgang, de woonkamer, de slaapkamers en de badkamer gebruik gemaakt van inbouw wandarmaturen. Deze armaturen lichten ’s avonds de vloer uit met subtiel en zacht navigatielicht waardoor men zich in het donker weet te oriënteren zonder de basisverlichting te hoeven gebruiken. Deze zogeheten “trimless”, of randloze armaturen, sluiten naadloos aan met de strak gestucte wanden.

Villa Veenendaal

Binnenkijken bij Villa Veenendaal

Villa Veenendaal
Villa Veenendaal
Slaapkamer verlichting
Villa Veenendaal
Inbouw wandarmaturen
Hanglampen boven eettafel
Villa Veenendaal
Villa Veenendaal
Badkamer verlichting
Villa Veenendaal
×Close search
Zoeken