Skip to content
Vacature alert! We hebben 4 nieuwe vacatures open. Check de vacatures

Verhoog de concentratie en het welzijn met een lichtplan voor het onderwijs.

Ik wil lichtadvies Lichtadvies Gratis brochures

Een lichtplan voor het onderwijs, gericht op welzijn en prestaties.

Scholen, onderwijsinstellingen en leeromgevingen zijn belangrijke plekken in onze samenleving waar mensen een groot gedeelte van de dag doorbrengen. Je staat er niet zo gauw bij stil, maar de juiste verlichting in het onderwijs is belangrijk voor een efficiënte leeromgeving en speelt een prominente rol bij het welzijn en het motiveren van docenten en scholieren.

De juiste verlichting in het onderwijs

De juiste verlichting helpt niet alleen leerlingen en studenten zich beter te concentreren en alert te blijven, maar draagt ook bij aan het welzijn van de mensen in de leeromgeving. Ons assortiment biodynamische verlichting voor het onderwijs helpt scholen en onderwijsinstellingen een zo goed mogelijke leeromgeving te creëren met een speciaal gekalibreerd lichtspectrum dat studenten helpt alert te blijven en zich op de studie te concentreren.

Verlichting voor het onderwijs

Biodynamisch licht in het onderwijs

Biodynamische verlichting verbetert de leeromgeving in scholen, zodat kinderen geconcentreerd blijven en leerkrachten de klassen effectief kunnen onderwijzen. Dankzij onze biodynamische verlichting wordt de lichtintensiteit en lichtkleur in het lokaal automatisch aangepast aan het tijdstip van de dag. De verlichting kan het evenwicht tussen activering en ontspanning verbeteren of het natuurlijke dagverloop nabootsen. Dit heeft een grote invloed op het welzijn, de productiviteit en het concentratievermogen.

Verlichting voor scholen

Energiekosten verlagen met 80%

Steeds meer scholen en onderwijsinstellingen zien de voordelen van ledverlichting in de leeromgeving. Het heeft een aantoonbaar gunstig effect op de concentratie en spanningsboog van leerlingen en studenten. Ledverlichting flikkert minder dan conventionele verlichting, wat leidt tot minder vermoeide ogen en een langere concentratieboog. Daarnaast besparen scholen al gauw tot 80% op de energiekosten met ledverlichting.

Verlichting voor scholen

Samenwerking met docenten

Samen met docenten in het primaire en voortgezet onderwijs delen we regelmatig kennis, onderzoeken we kansen en ontwikkelen we innovaties om leeromgevingen te verbeteren. Zo brengen we de behoefte van verlichting op scholen nauwkeurig in kaart en weten we wat er speelt in deze sector. Met deze waardevolle kennis spelen we in op de wensen van scholen en onderwijsinstellingen wat betreft efficiënte verlichting in de leeromgeving.

Normeringen van verlichting voor het onderwijs

Onderwijs vindt plaats in tal van gebouwen en ruimten. In NEN-EN 12464-1, de norm voor verlichting voor binnenruimten, zijn voor de verlichting van diverse ruimten in o.a. onderwijsgebouwen minimale eisen vastgelegd. Deze eisen zijn belangrijk voor het creëren van een goed verlichte leer- en werkomgevingen. Omdat wij vinden dat de mens centraal staat, voldoet onze verlichting altijd aan de juiste NEN-normering.

Verlichting voor het onderwijs

Inspiratie opdoen voor jouw project? Download onze gratis brochures.

We hebben 4 gratis brochures, boordevol verlichting, inspirerende projecten en de beste merken verlichting voor je samengesteld waarmee jij inspiratie kan opdoen voor je project.

Brochures Lightboxx

Veelgestelde vragen over verlichting voor het Onderwijs.

Heb je vragen over verlichting voor het Onderwijs branche? Check onze meestgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

FAQ

Steeds meer onderwijsinstellingen kiezen voor slimme biodynamische verlichting (ook wel Human Centric Lighting genoemd). Dit is verlichting dat zich gedurende de dag in intensiteit en kleurtemperatuur aanpast. Onderzoeken hebben uitgewezen dat deze techniek een positieve bijdrage levert aan het welzijn, de concentratie en schoolprestaties.

Wil je meer weten over biodynamische verlichting in het onderwijs? Vraag dan nu vrijblijvend lichtadvies aan.

Een veelgestelde vraag is welke kleurtemperatuur gebruikt moet worden in een onderwijsinstelling. De kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Koudere kleuren hebben een hogere kleurtemperatuur en worden helderder ervaren. Warme kleuren hebben een lage kleurtemperatuur.

De stelregel voor het gebruik van warm of koud licht in een onderwijsinstelling is eenvoudig:

  • Voor rust en ontspanningsruimtes wordt meestal voor warmer licht gekozen (2700K – 3000K).
  • Voor de ruimtes waarin concentratie vereist is, wordt kouder licht (dus wit licht) aangeraden (3500K of hoger).
  • Voor het verlichten van klaslokalen wordt in de meeste gevallen gekozen voor verlichting met een kleurtemperatuur tussen de 3000K of 4000K.

Wil je meer weten over kleurtemperaturen? Lees dan onze blog over de verschillende kleurtemperaturen eens.

Volgens de NEN-normering (NEN-EN 12464-1) dient het minimaal aantal Lux in een klaslokaal overdag 500 te zijn en in de avond 300. Wanneer het aantal Lux hieronder komt, gaat dat ten kosten van de concentratie en energie.

Volgens de NEN-normering (NEN-EN 12464-1) dient het minimaal aantal Lux in een collegezaal 500 te zijn. Wanneer het aantal Lux hieronder komt, gaat dat ten kosten van de concentratie en energie.