Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar nieuwe collega's.
skip to Main Content
bg2

Scholen en onderwijsinstellingen zijn belangrijke plekken in onze samenleving. Van basisscholen tot universiteiten: mensen brengen er een groot gedeelte van hun dag door. Je staat er niet zo gauw bij stil, maar verlichting in het onderwijs is belangrijk voor een efficiënte leeromgeving. De verlichting in de leeromgeving speelt namelijk een rol bij het motiveren van docenten en scholieren.

Verlichting in het onderwijs

De juiste verlichting helpt niet alleen leerlingen en studenten zich beter te concentreren en alert te blijven, maar draagt ook bij aan het welzijn van de mensen in de leeromgeving. Ons assortiment biodynamische verlichting voor het onderwijs helpt scholen en onderwijsinstellingen een zo goed mogelijke leeromgeving te creëren met een speciaal gekalibreerd lichtspectrum dat studenten helpt alert te blijven en zich op de studie te concentreren.

Verlichting voor het onderwijs en scholen

Biodynamisch licht in het onderwijs

Biodynamische verlichting kan de leeromgeving in scholen optimaliseren, zodat kinderen geconcentreerd blijven en leerkrachten de klassen effectief kunnen onderwijzen. Dankzij onze biodynamische verlichting wordt de lichtintensiteit en lichtkleur in het lokaal automatisch zo natuurgetrouw aangepast aan het tijdstip van de dag. De verlichting kan bijvoorbeeld het evenwicht tussen activering en ontspanning verbeteren of het natuurlijke dagverloop nabootsen. Dit heeft een grote invloed op het welzijn, de productiviteit en het concentratievermogen van de leerlingen en studenten. Onderzoek heeft aangetoond aan dat leerlingen en studenten positief reageren op biodynamisch licht. Dit onderzoek werd gehouden op de universiteit van Hamburg en liet zien dat de prestaties van studenten significant verbeteren onder biodynamische verlichting.

Biodynamisch licht voor het onderwijs

Sparren over de verlichting voor jouw project?

Laat je verrassen door onze creatieve en persoonlijke aanpak. Samen komen we tot een uitgedacht lichtplan voor jouw interieur.

Geen klant-en-klare oplossingen, maar een echte maatwerk aanpak
Een uniek en op maat gemaakt lichtplan dat aansluit op jouw interieur, maar ook op het doel van de ruimte.
We focussen ons op een lichtplan met een persoonlijke touch. Daarom staan jouw wensen voorop.
Lichtadvies aanvragen
bg1
bg2
bg3

Verlaag de energiekosten met LED verlichting voor scholen.

Led-verlichting is het meest efficiënte systeem ter stimulatie van de biologische klok. Steeds meer scholen en onderwijsinstellingen zien de voordelen van Led-verlichting in de leeromgeving. Het heeft een aantoonbaar gunstig effect op de concentratie en spanningsboog van leerlingen en studenten. Dit heeft te maken met het feit dat Led-verlichting minder flikkert dan conventionele verlichting, wat leidt tot minder vermoeide ogen en een langere concentratieboog. Daarnaast besparen scholen al gauw tot 80% op de energiekosten wanneer zij overschakelen op Led-verlichting.

LED verlichting voor scholen en het onderwijs

Samenwerking met docenten

In samenwerking met verschillende docenten in het primaire en voortgezet onderwijs delen we regelmatig kennis, onderzoeken we kansen en ontwikkelen we innovaties om leeromgevingen te verbeteren. Zo brengen we de behoefte van verlichting op scholen nauwkeurig in kaart en weten we wat er speelt in deze sector. Met deze waardevolle kennis spelen we in op de wensen van scholen en onderwijsinstellingen wat betreft efficiënte verlichting in de leeromgeving.

Wij werken samen met docenten om de behoefte van verlichting op scholen en het onderwijs in kaart te brengen
bg3

Normeringen van verlichting voor het onderwijs

Onderwijs vindt plaats in tal van soorten gebouwen en ruimten. In NEN-EN 12464-1, de norm voor verlichting voor binnenruimten, zijn voor de verlichting van diverse ruimten in onderwijsgebouwen (minimale) eisen vastgelegd. Deze eisen zijn belangrijk voor het creëeren van een goed verlichte leeromgeving en werkruimte. Omdat wij vinden dat de mens centraal staat in een leeromgeving, voldoet onze verlichting en verlichtingsarmaturen te allen tijde aan de juiste NEN normering.

Referentie Icoon College Vathorst over led verlichting in het onderwijs
bg2