Scholen, onderwijsinstellingen en leeromgevingen zijn belangrijke plekken in onze samenleving. Van basisscholen tot universiteiten: mensen brengen er een groot gedeelte van hun dag door. Je staat er niet zo gauw bij stil, maar verlichting in het onderwijs is belangrijk voor een efficiënte leeromgeving. De verlichting in de leeromgeving speelt namelijk een rol bij het motiveren van docenten en scholieren.
Bijdragen aan het welzijn
Verlichting in het onderwijs
De juiste verlichting helpt niet alleen leerlingen en studenten zich beter te concentreren en alert te blijven, maar draagt ook bij aan het welzijn van de mensen in de leeromgeving. Ons assortiment biodynamische verlichting voor het onderwijs helpt scholen en onderwijsinstellingen een zo goed mogelijke leeromgeving te creëren met een speciaal gekalibreerd lichtspectrum dat studenten helpt alert te blijven en zich op de studie te concentreren.
Natuurlijk daglichtverloop nabootsen
Biodynamisch licht in het onderwijs
Biodynamische verlichting verbetert de leeromgeving in scholen, zodat kinderen geconcentreerd blijven en leerkrachten de klassen effectief kunnen onderwijzen. Dankzij onze biodynamische verlichting wordt de lichtintensiteit en lichtkleur in het lokaal automatisch aangepast aan het tijdstip van de dag. De verlichting kan het evenwicht tussen activering en ontspanning verbeteren of het natuurlijke dagverloop nabootsen. Dit heeft een grote invloed op het welzijn, de productiviteit en het concentratievermogen.
“In ruimtes waar concentratie en focus belangrijk zijn, is een doordacht lichtplan van cruciaal belang om het beste uit mensen te halen.”
Voordelen van ledverlichting
Energiekosten verlagen met 80%.
Steeds meer scholen en onderwijsinstellingen zien de voordelen van ledverlichting in de leeromgeving. Het heeft een aantoonbaar gunstig effect op de concentratie en spanningsboog van leerlingen en studenten. Ledverlichting flikkert minder dan conventionele verlichting, wat leidt tot minder vermoeide ogen en een langere concentratieboog. Daarnaast besparen scholen al gauw tot 80% op de energiekosten met ledverlichting.
Samenwerking met docenten
Samen met docenten in het primaire en voortgezet onderwijs delen we regelmatig kennis, onderzoeken we kansen en ontwikkelen we innovaties om leeromgevingen te verbeteren. Zo brengen we de behoefte van verlichting op scholen nauwkeurig in kaart en weten we wat er speelt in deze sector. Met deze waardevolle kennis spelen we in op de wensen van scholen en onderwijsinstellingen wat betreft efficiënte verlichting in de leeromgeving.
Geloof je ons niet? Dit is wat 35 klanten zeggen.
Zekerheid met NEN-normeringen
Normeringen van verlichting voor het onderwijs
Onderwijs vindt plaats in tal van soorten gebouwen en ruimten. In NEN-EN 12464-1, de norm voor verlichting voor binnenruimten, zijn voor de verlichting van diverse ruimten in onderwijsgebouwen (minimale) eisen vastgelegd. Deze eisen zijn belangrijk voor het creëren van een goed verlichte leeromgeving en werkruimte. Omdat wij vinden dat de mens centraal staat in een leeromgeving, voldoet onze verlichting en verlichtingsarmaturen altijd aan de juiste NEN-normering.
Veelgestelde vragen over verlichting voor het onderwijs
Wil je meer weten over biodynamische verlichting in het onderwijs? Vraag dan nu vrijblijvend lichtadvies aan.
De stelregel voor het gebruik van warm of koud licht in een onderwijsinstelling is eenvoudig:
- Voor rust en ontspanningsruimtes wordt meestal voor warmer licht gekozen (2700K – 3000K).
- Voor de ruimtes waarin concentratie vereist is, wordt kouder licht (dus wit licht) aangeraden (3500K of hoger).
- Voor het verlichten van klaslokalen wordt in de meeste gevallen gekozen voor verlichting met een kleurtemperatuur tussen de 3000K of 4000K.
Wil je meer weten over kleurtemperaturen? Lees dan onze blog over de verschillende kleurtemperaturen eens.