Ga naar hoofdinhoud

Verlichting voor het onderwijs

Verhoog de concentratie met onze mensgerichte verlichting voor het onderwijs.
Verlichting voor scholen

Scholen, onderwijsinstellingen en leeromgevingen zijn belangrijke plekken in onze samenleving. Van basisscholen tot universiteiten: mensen brengen er een groot gedeelte van hun dag door. Je staat er niet zo gauw bij stil, maar verlichting in het onderwijs is belangrijk voor een efficiënte leeromgeving. De verlichting in de leeromgeving speelt namelijk een rol bij het motiveren van docenten en scholieren.

Verlichting in het onderwijs

De juiste verlichting helpt niet alleen leerlingen en studenten zich beter te concentreren en alert te blijven, maar draagt ook bij aan het welzijn van de mensen in de leeromgeving. Ons assortiment biodynamische verlichting voor het onderwijs helpt scholen en onderwijsinstellingen een zo goed mogelijke leeromgeving te creëren met een speciaal gekalibreerd lichtspectrum dat studenten helpt alert te blijven en zich op de studie te concentreren.

Biodynamisch licht in het onderwijs

Biodynamische verlichting verbetert de leeromgeving in scholen, zodat kinderen geconcentreerd blijven en leerkrachten de klassen effectief kunnen onderwijzen. Dankzij onze biodynamische verlichting wordt de lichtintensiteit en lichtkleur in het lokaal automatisch aangepast aan het tijdstip van de dag. De verlichting kan het evenwicht tussen activering en ontspanning verbeteren of het natuurlijke dagverloop nabootsen. Dit heeft een grote invloed op het welzijn, de productiviteit en het concentratievermogen.

Lage energiekosten

Steeds meer scholen en onderwijsinstellingen zien de voordelen van led-verlichting in de leeromgeving. Het heeft een aantoonbaar gunstig effect op de concentratie en spanningsboog van leerlingen en studenten. Led-verlichting flikkert minder dan conventionele verlichting, wat leidt tot minder vermoeide ogen en een langere concentratieboog. Daarnaast besparen scholen al gauw tot 80% op de energiekosten met led-verlichting.

0%
Besparing op de energiekosten

Samenwerking met docenten

Samen met docenten in het primaire en voortgezet onderwijs delen we regelmatig kennis, onderzoeken we kansen en ontwikkelen we innovaties om leeromgevingen te verbeteren. Zo brengen we de behoefte van verlichting op scholen nauwkeurig in kaart en weten we wat er speelt in deze sector. Met deze waardevolle kennis spelen we in op de wensen van scholen en onderwijsinstellingen wat betreft efficiënte verlichting in de leeromgeving.

Normeringen van verlichting voor het onderwijs

Onderwijs vindt plaats in tal van soorten gebouwen en ruimten. In NEN-EN 12464-1, de norm voor verlichting voor binnenruimten, zijn voor de verlichting van diverse ruimten in onderwijsgebouwen (minimale) eisen vastgelegd. Deze eisen zijn belangrijk voor het creëren van een goed verlichte leeromgeving en werkruimte. Omdat wij vinden dat de mens centraal staat in een leeromgeving, voldoet onze verlichting en verlichtingsarmaturen altijd aan de juiste NEN-normering.

Sparren over verlichting voor het onderwijs?

Laat je verrassen door onze creatieve en persoonlijke aanpak. Samen komen we tot een uitgedacht lichtplan voor het onderwijs.

Geen kant-en-klare oplossingen, maar een echte maatwerk aanpak
Een uniek en op maat gemaakt lichtplan dat aansluit op de behoeftes van de leeromgeving.
Ons uitgangspunt: de mens staat centraal in het verlichten van leeromgevingen.
Lichtadvies aanvragen
Kosten Lichtplan