Rijke, exclusieve en natuurlijke materialen smelten samen, klassieke elementen werden behouden en een naadloze verbinding tussen binnen en buiten kenmerken de architectuur van dit fraaie rijksmonument uit het begin van de 20e eeuw. En het resultaat mag er zeker zijn: een indrukwekkend interieurplan, waarin tot in de puntjes is nagedacht over materiaalgebruik, architectuur en zichtlijnen. De onmiskenbare signatuur van Miquel van Duin komt helemaal naar voren.

“Klassieke elementen werden in ere hersteld en de woning werd verrijkt met een royale aanbouw, van waaruit de bewoners een prachtige connectie met de natuurrijke tuin hebben”

Miquel Van Duin - DUIN Interior

Miquel van Duin

DUIN Interior

Lichtplan voor rijksmonument

De focus van het lichtplan lag op het samensmelten met de strakke zichtlijnen en het gebruik van kleuren. Niet minder belangrijk was natuurlijk zorgen voor een harmonieus en sfeerverhogend geheel dat het interieur completeert.

Basisverlichting

Als basisverlichting hebben we gebruik gemaakt van de Ghibli Mini en de Air van ons huislabel Keylight. Deze subtiele inbouwspots smelten naadloos weg in het interieur en zorgen voor een optimaal fundament voor de basis van de verlichting in de diverse ruimtes.

Entree

Zodra je de woning binnenstapt ontgaat de imposante hanglamp je niet. De bewoners waren reeds in bezit van de hanglamp en deze mocht ook ij het nieuwe interieur niet ontbreken. Geheel begrijpelijk, want deze hanglamp, de Macchina della Luce, is afkomstig van het Italiaanse merk Catellani & Smith. De wens van de bewoners was om de hanglamp te hergebruiken en daarom hebben we deze uiteraard meegenomen in het lichtplan.

Keuken

De keuken is in dit project wat ons betreft echt het paradepaardje van het project. Een prachtig en indrukwekkend marmer kookeiland, gecombineerd met een strakke inbouw kastenwand en luxe inbouwapparatuur, maakt het geheel tot een fraai statement.

Om het kookeiland goed uit te lichten hebben we gebruik gemaakt van inbouwspots van het merk Brick In The Wall. Deze richtbare spots zorgen voor optimaal werk- en sfeerlicht.

In de kastenwand boven het spoelgedeelte hebben we in de planken een opvallend accentlicht d.m.v. ledstrips geplaatst. Door de beperkte inbouwdiepte van de planken zijn ledstrips bij uitstek geschikt om een sfeervol accentlicht aan te brengen.

Aan de wand tref je setjes van twee Penta wandlampen om wat extra accent in de keuken aan te brengen.

Badkamer

Zie je jezelf al wegdromen in bad met een goed boek? Dankzij het gebruik van natuurlijke materialen, zoals marmer en eikenfineer, ademt deze ruimte luxe, klasse en stijl.

In de badkamer hebben we eveneens de Ghibli R Mini en Air spot gebruikt als basisverlichting. Deze hebben we in setjes van twee geplaatst om een speels effect op het plafond te creëren.

Ook in deze ruimte mag accentverlichting niet ontbreken. In de badkamer hebben we indirecte ledlijnen geplaatst bij de spiegel en in de nis in de douche om een accentlicht te creëren dat voor extra sfeer en warmte zorgt. De wandlampen bij de spiegels zijn van het Spaanse merk Marset.

Slaapkamer

De masterbedroom is, zoals alle ruimtes, voorzien van de Ghibli Mini en Air als basisverlichting.

Aanvullend hebben we boven de nachtkastjes subtiel vormgegeven hanglampen van het Italiaanse merk Lodes geplaatst. Hier hebben we bewust voor gekozen, waardoor de aandacht niet wordt afgeleid van de prachtige authentieke schouw die in de slaapkamer prijkt.

Vragen over verlichting of een lichtplan laten maken?

Wil je net als dit rijksmonument jouw interieur een boost geven en meer sfeer en warmte creëren? Of ga je (ver)bouwen en zoek je een professionele partij die een lichtplan kan ontwikkelen dat aansluit op het interieur en architectuur van je woning?

Omdat verlichting een complex vraagstuk kan zijn nemen we je zorgen graag uit handen. Neem gerust eens contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om te sparren over een uitgedacht lichtplan. Liever direct aan de slag met een lichtplan? Vraag dan nu lichtadvies aan.

Ik wil lichtadvies