Ga naar hoofdinhoud

Verlichting voor de openbare ruimte.

Een duurzame keuze voor gemeentes en wegbeheerders.
0+
Ondernemers vertrouwen op Lightboxx.
0+
Creatieve lichtspecialisten in ons team.
0jaar
Ervaring met verlichting en lichtplannen.
0+
Merken verlichting in ons assortiment.
0+
Ondernemers vertrouwen op Lightboxx.
0+
Creatieve lichtspecialisten in ons team.
0jaar
Ervaring met verlichting en lichtplannen.
0+
Merken verlichting in ons assortiment.

Ben je op zoek naar een onderscheidend en duurzaam lichtplan voor de openbare ruimte? Met onze verlichting en lichtplannen creëer je meer sfeer op straten en pleinen of verhoog je de zichtbaarheid op drukke en gevaarlijke kruispunten. Lightboxx is dé partner voor provincies, gemeenten en wegbeheerders wanneer het aankomt op een professioneel lichtadvies, een uitgedacht lichtplan en hoogwaardige buitenverlichting.

Lichtsystemen voor de openbare ruimte

Verbeter de leefbaarheid in de openbare ruimte

Verlichting in de openbare ruimte draagt bij aan comfort, veiligheid en flow, dat is het belang van openbare verlichting. Het optimaal uitlichten van openbare ruimtes is uitdagend werk. Er moet continu de juiste balans worden bereikt tussen veiligheid, leefbaarheid en kostenbeheersing. Wij hebben een breed aanbod aan verlichting en lichtsystemen in beheer en bieden expertise en oplossingen voor de actuele uitdagingen van gemeenten en wegbeheerders. Lightboxx voert openbare verlichtingsprojecten uit voor onder andere provincies, gemeenten, bedrijventerreinen, parkeergarages, sport- en recreatieterreinen en het wegennet.

Verlichting Voor De Openbare Ruimte
Verlichting Voor De Openbare Ruimte

Verlaging van de Total Cost of Ownership

Energie besparen in de openbare ruimte

Slim omgaan met energiekosten en kostenbeheersing zijn voor veel gemeenten, provincies en bedrijven een speerpunt. De Total Cost of Ownership (TCO) vormt daarbij het uitgangspunt. Het toepassen van led-verlichting levert een bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen. Een led-lamp heeft, in tegenstelling tot gewone lampen, geen opwarmtijd nodig. Hoewel de led-lamp in aanschaf wat duurder is, blijkt deze door de energiebesparing en de langere levensduur toch voordeliger. Lightboxx levert een uitgebreid aanbod hoogwaardige led armaturen die energiekosten kunnen reduceren tot wel 80%.

Verlichting Voor De Openbare Ruimte
Verlichting Voor De Openbare Ruimte

“In de openbare ruimte speelt verlichting een significante rol in veiligheid, comfort en flow”.

Patrick

Patrick

Accountmanager bij Lightboxx

Deze gemeenten kozen voor een uitgedacht lichtplan van Lightboxx.

Deze gemeenten kozen voor een uitgedacht lichtplan van Lightboxx.

Een totaaloplossing voor de verlichting

Van initiëren tot beheren

Door de brede vakkennis die wij in de loop van de tijd hebben opgebouwd, zijn we in staat opdrachtgevers totaaloplossingen te bieden voor ieder verlichting-vraagstuk in de openbare ruimte. Lightboxx bezit de theoretische en praktische kennis voor het opzetten van verlichtingsplannen voor de openbare ruimte. We zijn gespecialiseerd in het volledige verlichtingstraject: initiëren – ontwerp – calculatie – realiseren – onderhouden – beheren.

Verlichting Voor De Openbare Ruimte
Verlichting Voor De Openbare Ruimte

Een totaaloplossing voor de verlichting

Slim omgaan met verlichting in de openbare ruimte

De wereld om ons heen ontwikkeld voortdurend en wordt alsmaar slimmer. Niet alleen machines, apparaten, maar ook verlichting draagt bij aan een wereld waarin slimme oplossingen helpen met efficiënt beheer. Slim beheren betekent niet alleen de bediening van verlichting, maar ook onderhoud en energie efficiëntie. Lightboxx helpt bij het ontwerp, realiseren, beheren en onderhouden van duurzame en slimme verlichtingsprojecten voor de openbare ruimte.

Energiezuinige Led Verlichting In De Openbare Ruimte
Energiezuinige Led Verlichting In De Openbare Ruimte

Gratis en vrijblijvend

Download onze Design Lighting brochure.

Ben je op zoek naar de mooiste inspiratie voor verlichting in de openbare ruimte? We hebben een gratis brochure boordevol verlichting, inspirerende projecten en de beste merken verlichting voor je samengesteld.

Checkmark

Meer dan 150 pagina’s vol inspiratie.

Checkmark

De mooiste verlichting voor de openbare ruimte.

Checkmark

Inspirerende projecten en klantcases.

Ja, ik wil inspiratie!
Design Lighting Brochure

Meer dan 150 pagina’s!

Veelgestelde vragen over verlichting voor de openbare ruimte

Er zijn veel soorten verlichting voor de openbare ruimte te verkrijgen, zoals inbouwspots, opbouwspots, grondspots, lichtmasten en wandarmaturen. Uiteraard is deze verlichting allemaal uitgevoerd met een energiezuinige led lichtbron. Welk type verlichting voor jouw project geschikt is, is afhankelijk van veel factoren. Denk bijvoorbeeld aan het doel van de openbare ruimte, aan of uit te lichten objecten, enzovoort. Daarom leggen we je er graag meer over uit in een persoonlijk adviesgesprek.
Er zijn twee soorten waarden waar rekening mee gehouden moet worden wanneer men verlichting voor de openbare ruimte aanschaft: Lumen en S/P ratio. We leggen het uit:

Lumen

Lumen geeft aan hoeveel lichtopbrengst een lamp heeft. In principe is de vuistregel: hoe hoger het aantal lumen, hoe meer licht de lamp uitstraalt. Het aantal lumen dat nodig is om de openbare ruimte efficiënt te verlichten, hangt af van het doel van de ruimte. Hier is dus geen globaal antwoord op te geven. Daarom raden we aan om een lichtberekening te laten maken. Zo krijg je een helder beeld van het benodigde aantal lumen voor de openbare ruimte.

S/P Ratio

De S/P ratio (Scotopic-to-Photopic ratio) is een waarde waar sterk rekening mee gehouden wordt wanneer het gaat om de verlichting van de openbare ruimte. Deze waarde geeft namelijk aan in welke mate de verlichting geschikt is voor het menselijk oog bij weinig licht (scotopisch) dan wel veel licht (photopisch).