Skip to content

Verbeter de leefbaarheid met een lichtplan voor de openbare ruimte.

Krijg grip op het beheer en de kosten van de verlichting in de openbare ruimte met een lichtplan van Lightboxx!
Ik wil lichtadvies Lichtadvies Gratis brochures

Verhoog de veiligheid in de openbare ruimte

Ben je op zoek naar een onderscheidend en duurzaam lichtplan voor in de openbare ruimte? Met onze lichtplannen creëer je meer sfeer op straten en pleinen of verhoog je de zichtbaarheid op drukke en gevaarlijke kruispunten. Lightboxx is dé partner voor provincies, gemeenten en wegbeheerders wanneer het aankomt op een professioneel lichtadvies, een uitgedacht lichtplan en hoogwaardige buitenverlichting.

Verbeter de leefbaarheid in de openbare ruimte.

Verlichting in de openbare ruimte draagt bij aan comfort, veiligheid en flow. Het optimaal verlichten van de openbare ruimtes is uitdagend werk waarbij balans moet worden bereikt tussen veiligheid, leefbaarheid en kostenbeheersing. Wij hebben een breed aanbod aan lichtsystemen en bieden expertise voor de actuele verlichtingsvraagstukken van gemeenten en wegbeheerders.

Verlichting Voor De Openbare Ruimte

Energie besparen met de juiste verlichting.

Slim omgaan met energiekosten en kostenbeheersing zijn voor veel gemeenten, provincies en bedrijven een speerpunt. De Total Cost of Ownership (TCO) vormt daarbij het uitgangspunt. Het toepassen van energiezuinige ledverlichting levert een bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen. Lightboxx levert een uitgebreid aanbod hoogwaardige led armaturen die energiekosten kunnen reduceren tot wel 80%.

Verlichting Voor De Openbare Ruimte

Van initiëren tot beheren.

Door onze brede vakkennis zijn we in staat opdrachtgevers totaaloplossingen te bieden voor ieder verlichtingsvraagstuk in de openbare ruimte. Lightboxx bezit de theoretische en praktische kennis voor het opzetten van verlichtingsplannen voor de openbare ruimte. We zijn gespecialiseerd in het volledige verlichtingstraject: initiëren – ontwerp – calculatie – realiseren – onderhouden – beheren.

Verlichting Voor De Openbare Ruimte

Slim omgaan met verlichting in de openbare ruimte.

De wereld om ons heen ontwikkeld voortdurend en wordt alsmaar slimmer. Niet alleen apparaten, maar ook verlichting draagt bij aan een wereld waarin slimme oplossingen helpen met efficiënt beheer. Slim beheren betekent niet alleen de bediening van verlichting, maar ook onderhoud en energie-efficiëntie. Lightboxx helpt bij het ontwerp, realiseren, beheren en onderhouden van slimme verlichtingssystemen voor de openbare ruimte.

Energiezuinige Led Verlichting In De Openbare Ruimte

Recente projecten in de openbare ruimte.

Deze klanten hebben we recentelijk blij gemaakt met een maatwerk lichtplan.

Ontdek de merken verlichting voor jouw project

Met een keuze uit 83 merken is er altijd een merk dat past binnen jouw verlichtingsproject.

Inspiratie opdoen? Download onze gratis brochures

We hebben 4 gratis brochures, boordevol verlichting, inspirerende projecten en de beste merken verlichting voor je samengesteld.

Checkmark
Direct, gratis en vrijblijvend in je mailbox
Checkmark
De mooiste verlichting voor jouw project
Checkmark
Inspirerende projecten en klantcases
Ja, ik wil inspiratie opdoen
Download Onze Brochures
Download Onze Brochures

Veelgestelde vragen over verlichting voor de openbare ruimte.

Er zijn veel soorten verlichting voor de openbare ruimte te verkrijgen, zoals inbouwspots, opbouwspots, grondspots, lichtmasten en wandarmaturen. Uiteraard is deze verlichting allemaal uitgevoerd met een energiezuinige led lichtbron. Welk type verlichting voor jouw project geschikt is, is afhankelijk van veel factoren. Denk bijvoorbeeld aan het doel van de openbare ruimte, aan of uit te lichten objecten, enzovoort. Daarom leggen we je er graag meer over uit in een persoonlijk adviesgesprek.

Er zijn twee soorten waarden waar rekening mee gehouden moet worden wanneer men verlichting voor de openbare ruimte aanschaft: Lumen en S/P ratio. We leggen het uit:

Lumen

Lumen geeft aan hoeveel lichtopbrengst een lamp heeft. In principe is de vuistregel: hoe hoger het aantal lumen, hoe meer licht de lamp uitstraalt. Het aantal lumen dat nodig is om de openbare ruimte efficiënt te verlichten, hangt af van het doel van de ruimte. Hier is dus geen globaal antwoord op te geven. Daarom raden we aan om een lichtberekening te laten maken. Zo krijg je een helder beeld van het benodigde aantal lumen voor de openbare ruimte.

S/P Ratio

De S/P ratio (Scotopic-to-Photopic ratio) is een waarde waar sterk rekening mee gehouden wordt wanneer het gaat om de verlichting van de openbare ruimte. Deze waarde geeft namelijk aan in welke mate de verlichting geschikt is voor het menselijk oog bij weinig licht (scotopisch) dan wel veel licht (photopisch).