Na het succes van de eerste vestiging werd al snel besloten om een tweede vestiging te openen aan de Sartreweg 105 in Utrecht Noordoost. Ook voor deze vestiging werd Lightboxx gevraagd om een onderscheidend lichtplan te ontwikkelen waarbij we sterk de focus hebben gelegd op gebundeld licht om zo de verschillende zones in de studio’s te benadrukken.

“Wat ons betreft heeft een vitaal en sterk lichaam een zeer groot aandeel in je geluk”

Accentuerend lichtplan voor Fysiek Health Club

De wens van de opdrachtgever was om een “accentuerend” lichtplan te realiseren. Daarom hebben we in ons lichtplan de focus gelegd op meer gebundeld licht om zo de verschillende zones en onderdelen van de fitness studio individueel uit te lichten. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van zwarte tracks met daarop spots voorzien van een hoge lichtsterkte (3000 lumen) en een medium-brede lichtbundel. In het lichtplan is met opzet gekozen voor trackspots zodat de studio flexibel is in eventuele wijzigingen in de posities van de spots. Wel zo handig!

In het lager gelegen gedeelte van de studio hebben we eveneens zwarte tracks toegepast, echter hebben we hiervoor de Venus trackspot van ons huismerk Keylight gebruikt. Deze spots zijn subtieler dan spots die we hebben toegepast in de andere ruimtes. Hierdoor ontstaat een rustiger en intiemer aanblik op het plafond.

Fotografie door Fysiek Health Club