Ga naar hoofdinhoud

Verlichting voor op kantoor.

Je kantoor verduurzamen? Met onze energiezuinige verlichting voldoet jouw kantoorpand in no-time aan de regelgeving van 2023.

Steeds meer kantoren kiezen voor duurzame led verlichting. Led verlichting biedt niet alleen meer comfort en productiviteit op kantoor, maar je bespaart ook al gauw tot 80% op de energiekosten van de verlichting. Lightboxx biedt klanten een totaalpakket van advies tot realisatie voor bedrijven en kantoren die willen besparen, maar ook een uniek en sfeervol lichtplan voor op kantoor willen.

“Welzijn en comfort wordt binnen kantoorruimtes steeds belangrijker. Het ultieme doel van een lichtplan is zorgen dat de mensen op kantoor zich thuis voelen.”

Gerwin den Braber — Accountmanager bij Lightboxx

Verlichting voor kantoor
Verlichting Voor Kantoor

Kantoorverlichting van Lightboxx

Lightboxx ontwerpt en realiseert unieke lichtplannen voor kantoren die net even dat stapje verder willen dan simpelweg een paar sfeerloze led-panelen in een tegelplafond. In onze lichtplannen stellen we jouw wensen centraal. Samen komen we tot een succesvol en sfeervol lichtplan voor jouw kantoor. Daarnaast begrijpen we goed dat ondernemers graag willen besparen. Daarom focussen we in onze lichtplannen op duurzaamheid om kosten te besparen en de CO-2 footprint te verlagen.

Recente succesverhalen en klantcases.

COD Amsterdam
Op Maat Gemaakte Ledstrips In Kantine GKB International
Entree Verlichting Van Hypermodern Lichtplan INTOS
Lichtplan Tronios Gezamelijke Kantine

Human Centric Lighting voor op kantoor

Lightboxx is gespecialiseerd in kantoorverlichting waarbij de mens centraal staat, ook wel Human Centric Lighting genaamd. Steeds meer kantoren zien de positieve effecten van Human Centric Lighting. Niet zo gek ook, want dit type verlichting zorgt voor meer comfort en welzijn van de medewerkers, maar verhoogd ook de concentratie en productiviteit aanzienlijk.

Verlichting voor kantoor
Verlichting Voor Kantoor

Sparren over de verlichting voor jouw project?

Laat je verrassen door onze creatieve en persoonlijke aanpak. Samen komen we tot een uitgedacht lichtplan voor jouw interieur.

Geen kant-en-klare oplossingen, maar een echte maatwerk aanpak
Een uniek en op maat gemaakt lichtplan dat aansluit op jouw interieur, maar ook op het doel van de ruimte.
We focussen ons op een lichtplan met een persoonlijke touch. Daarom staan jouw wensen voorop.
Lichtadvies aanvragen
Kosten Lichtplan
Kosten Lichtplan

Geloof je ons niet? Dit is wat onze klanten van ons vinden.

Lightboxx scoort een 4,8 uit 5 op basis van 34 reviews.

Kantoorverlichting
Kantoorverlichting

In controle over de verlichting op kantoor

De verlichting op kantoor kan een flinke kostenpost zijn en de energierekening kan hoog oplopen als de verlichting aan staat in ruimtes waar niemand aanwezig is. Met onze slimme lichtsturing en aanwezigheidsdetectie ben je volledig in controle over de verlichting en voorkom je een hoge energierekening. Hierdoor bespaar je jaarlijks al gauw 40% op je energiekosten. Bovendien verduurzaam je hiermee je kantoor. Wist je dat de overheid voor het verduurzamen van kantoren een subsidieregeling heeft? Kijk op de website van de RVO voor meer informatie.

Circulaire verlichting voor kantoor

In onze lichtplannen voor kantoren houden wij sterk rekening met circulariteit. Verlichting gaat tegenwoordig jaren mee, maar als een lichtbron aan vervanging toe is, is het armatuur vaak nog geschikt voor een tweede leven. Daarom produceren wij modulaire armaturen die geschikt zijn voor hergebruik. Door de inzet van onze circulaire verlichtingsproducten verlaag jij bovendien de CO-2 footprint van je kantoor en draag je automatisch bij aan een duurzame kringloopmaatschappij. Samen een stapje de goede richting op!

“Onze circulaire verlichting zet de mens centraal en zorgt voor meer welzijn en comfort op kantoor”.

Patrick de Feijter — Accountmanager

Download onze Office Lighting brochure.

Ben je op zoek naar de mooiste inspiratie voor verlichting op kantoor? We hebben een gratis brochure boordevol verlichting, inspirerende projecten en de beste merken verlichting voor je samengesteld.

Meer dan 80 pagina's vol inspiratie
De mooiste verlichting voor op kantoor
Inspirerende projecten en klantcases
Ja, ik wil inspiratie!
Download vrijblijvend onze Office Lighting brochure en doe de mooiste inspiratie op voor verlichting in jouw kantoor

Veelgestelde vragen over verlichting voor op kantoor

Er zijn veel soorten verlichting voor kantoren te verkrijgen, zoals inbouwspots, opbouwspots, railspots, profielen, ledpanelen, pendelarmaturen en wandarmaturen. Uiteraard is deze verlichting allemaal uitgevoerd met een energiezuinige led lichtbron. Welk type verlichting voor jouw kantoor geschikt is, is afhankelijk van veel facturen, zoals de hoogte van de plafonds, vorm van de ruimte(s), daglichtinval, enzovoort. Daarom leggen we je er graag meer over uit in een persoonlijk adviesgesprek.
Het aantal lumen per m2 voor een werkplek wordt uitgedrukt in ‘lux’. De lichtsterke voor een optimaal verlichte werkplek is 500 lux. Ervan uitgaande dat je kantoor 20 m2 is, heb je dus  500 * 20 = 10.000 lumen nodig.

Het is daarom van belang om eerst de oppervlakte van je kantoor te meten, voordat je weet hoeveel lumen je nodig hebt, en dus weet hoeveel lampen je zal moeten aanschaffen.

Welke lichtkleur jouw kantoor nodig heeft, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal ramen en de daglichtinval, maar ook de sfeer die je wil behalen. Maar laten we beginnen bij het begin: er zijn diverse lichtkleuren te krijgen. Denk aan 2200k, 2400k, 2800k, 3000k, 4000k en 6500k.

Hoe hoger het aantal kelvin(k), hoe feller de kleur. Voor een kantoor valt 6500k meestal direct af omdat dit dus veel te fel en te kil is. 4000k is ook niet heel sfeervol, maar wel een goede lichtkleur voor een opslag of magazijn. In veel gevallen wordt er gekozen voor 2700k – 3000k (warmwit) of 3500k (helderwit). Dit is niet te geel of te warm, maar ook niet te fel.

Daarnaast wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van biodynamische verlichting voor op kantoor. Deze verlichting stelt automatisch de lichtsterkte en de kleurtemperatuur in aan het tijdstip van de dag. Hierdoor behaal je een optimale concentratie bij je medewerkers, verhoogt het de focus en het welzijn.

Ja. Wij bieden alleen nog maar ledverlichting aan voor kantoren. Ledverlichting is duurzamer, zuiniger en heeft een langere levensduur dan conventionele verlichting. Bovendien moeten bedrijven met een bedrijfruimte van 100m2 of meer per 2023 energielabel C hebben. Daarom is het verstandig om altijd te kiezen voor ledverlichting.