Skip to content

Maak van je kantoor je tweede thuis met een maatwerk lichtplan.

Je kantoor verduurzamen? Met onze energiezuinige verlichting voldoet jouw kantoorpand in no-time aan de regelgeving van 2023.
Ik wil lichtadvies Lichtadvies Gratis brochures

Een kantoor dat aanvoelt als thuis

Steeds meer kantoren kiezen voor duurzame led verlichting. Led verlichting biedt niet alleen meer comfort en productiviteit op kantoor, maar je bespaart ook al gauw tot 80% op de energiekosten van de verlichting. Lightboxx biedt klanten een totaalpakket van advies tot realisatie voor bedrijven en kantoren die willen besparen, maar ook een uniek en sfeervol lichtplan voor op kantoor willen.

Slimme kantoorverlichting van Lightboxx

Lightboxx ontwerpt en realiseert slimme lichtplannen voor kantoren die net even dat stapje verder willen dan simpelweg een paar sfeerloze led-panelen in een tegelplafond. Hoe slim? Zo slim dat het systeem precies weet wanneer er iemand op kantoor is, of wanneer er juist niemand is. Is het buiten donker? Dan zet het systeem automatisch de verlichting aan.

Verlichting Voor Kantoor

Human Centric Lighting voor op kantoor

Onze slimme kantoorverlichting is gebouwd op het Human Centric Lighting principe waarbij het welzijn van medewerkers voorop staat. Onze lichtsystemen houden rekening met de mensen op kantoor. Automatisch de verlichting aan of uit op bepaalde werkplekken, de lichtkleur aanpassen naar het tijdstip van de dag, de verlichting dimmen; het is allemaal mogelijk.

Verlichting Voor Kantoor

In controle over de verlichting op kantoor

Leuk als de verlichting helemaal automatisch geregeld is, maar soms wil je zelf de controle hebben. Fluitje van een cent, want onze slimme systemen zijn via een app of een gecentraliseerde hub te bedienen. De verlichting boven je bureau nét even iets feller? Of de lichtkleur aanpassen? No problem!

Kantoorverlichting

Circulaire verlichting voor kantoor

Verlichting gaat tegenwoordig jaren mee, maar als een lichtbron aan vervanging toe is, is het armatuur vaak nog geschikt voor een tweede leven. Daarom produceren we armaturen die geschikt zijn voor hergebruik. Met onze circulaire verlichting verlaag je de CO2 footprint van je kantoor en draag je automatisch bij aan een duurzame wereld. Samen een stapje de goede richting op!

Kantoorverlichting

Recente projecten in de kantoorbranche

Deze klanten hebben we recentelijk blij gemaakt met een maatwerk lichtplan.

Ontdek de merken verlichting voor jouw project

Met een keuze uit 83 merken is er altijd een merk dat past binnen jouw verlichtingsproject.

Inspiratie opdoen? Download onze gratis brochures

We hebben 4 gratis brochures, boordevol verlichting, inspirerende projecten en de beste merken verlichting voor je samengesteld.

Checkmark
Direct, gratis en vrijblijvend in je mailbox
Checkmark
De mooiste verlichting voor jouw project
Checkmark
Inspirerende projecten en klantcases
Ja, ik wil inspiratie opdoen
Download Onze Brochures
Download Onze Brochures

Veelgestelde vragen over verlichting voor op kantoor.

Er zijn veel soorten verlichting voor kantoren te verkrijgen, zoals inbouwspots, opbouwspots, railspots, profielen, ledpanelen, pendelarmaturen en wandarmaturen. Uiteraard is deze verlichting allemaal uitgevoerd met een energiezuinige led lichtbron. Welk type verlichting voor jouw kantoor geschikt is, is afhankelijk van veel factoren, zoals de hoogte van de plafonds, vorm van de ruimte(s), daglichtinval, enzovoort. Daarom leggen we je er graag meer over uit in een persoonlijk adviesgesprek.

Het aantal lumen per m2 voor een werkplek wordt uitgedrukt in ‘lux’. De lichtsterke voor een optimaal verlichte werkplek is 500 lux. Ervan uitgaande dat je kantoor 20 m2 is, heb je dus  500 * 20 = 10.000 lumen nodig.

Het is daarom van belang om eerst de oppervlakte van je kantoor te meten, voordat je weet hoeveel lumen je nodig hebt, en dus weet hoeveel lampen je zal moeten aanschaffen.

Welke lichtkleur jouw kantoor nodig heeft, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal ramen en de daglichtinval, maar ook de sfeer die je wil behalen. Maar laten we beginnen bij het begin: er zijn diverse lichtkleuren te krijgen. Denk aan 2200k, 2400k, 2800k, 3000k, 4000k en 6500k.

Hoe hoger het aantal kelvin(k), hoe feller de kleur. Voor een kantoor valt 6500k meestal direct af omdat dit dus veel te fel en te kil is. 4000k is ook niet heel sfeervol, maar wel een goede lichtkleur voor een opslag of magazijn. In veel gevallen wordt er gekozen voor 2700k – 3000k (warmwit) of 3500k (helderwit). Dit is niet te geel of te warm, maar ook niet te fel.

Daarnaast wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van biodynamische verlichting voor op kantoor. Deze verlichting stelt automatisch de lichtsterkte en de kleurtemperatuur in aan het tijdstip van de dag. Hierdoor behaal je een optimale concentratie bij je medewerkers, verhoogt het de focus en het welzijn.

Ja. Wij bieden alleen nog maar ledverlichting aan voor kantoren. Ledverlichting is duurzamer, zuiniger en heeft een langere levensduur dan conventionele verlichting. Bovendien moeten bedrijven met een bedrijfruimte van 100m2 of meer per 2023 energielabel C hebben. Daarom is het verstandig om altijd te kiezen voor ledverlichting.