Ga naar hoofdinhoud

Lichtplan voor de horeca.

Wil je de sfeer in jouw horecagelegenheid verhogen, meer klanten aantrekken en meer omzet draaien? Ga voor een op maat gemaakt lichtplan van Lightboxx!
Ik wil lichtadvies Gratis brochures
Review Sterren Lightboxx

Lightboxx scoort een 4,9/5 uit 32 reviews.

Verlichting Voor De Horeca
Lichtplan Grand Café De Doelen

Lichtplan voor de horeca.

Wil je de sfeer in jouw horecagelegenheid verhogen, meer klanten aantrekken en meer omzet draaien? Ga voor een op maat gemaakt lichtplan van Lightboxx!
Verlichting Voor De Horeca
Lichtplan Grand Café De Doelen
 • Sleepfast
 • The Social Hub
 • Nike
 • DAKA Sport
 • Jac Hensen
 • Netflix
 • DENHAM
 • Homint
 • Marriott
 • Van der Valk
 • A-Point
 • Pouw
 • Schadenet

Ben je op zoek naar een onderscheidend en sfeervol lichtplan voor jouw horecagelegenheid? Met onze verlichting en lichtplannen voor de horeca creëer je meer sfeer, laat je je gasten langer verblijven en verhoog je je omzet. Lightboxx is dé voorkeurspartner voor veel bedrijven in de horeca branche wanneer het aankomt op een professioneel lichtadvies, een doordacht lichtplan en hoogwaardige verlichting.

🫶 Verhoog je klantentrouw

Sfeer en beleving met onze verlichting voor de horeca.

Sfeer en beleving zijn dé belangrijkste aspecten binnen de horeca. Het creëren van een unieke en gedenkwaardige ervaring voor elke gast is belangrijk om klantentrouw te verzekeren. Een restaurant, bar of hotel is een plek voor gezelligheid, een ruimte waar je je thuis moet voelen. Niet alleen het interieur, maar ook de verlichting moet de beleving van de klant versterken.

Verlichting Voor De Horeca
Verlichting Voor De Horeca

Ons werk

Recente projecten in de horecabranche.

Deze klanten hebben we recentelijk blij gemaakt met een maatwerk lichtplan.

🤩 Prikkel de zintuigen van je gasten

Verhoog de klantbeleving in de horeca.

De horeca en “beleving” zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als ondernemer wil je je gasten prettig verwelkomen en laten verblijven in een omgeving die ze verwelkomt, prikkelt en vasthoudt. De juiste beleving van je onderneming is daarom belangrijk. Die beleving creëer je niet alleen met een prachtig interieur, maar ook met sfeervolle verlichting. Goede verlichting kan een simpel restaurant omtoveren tot een ware blikvanger. Een doordacht lichtplan is daarom van belang.

Verlichting Voor De Horeca. Vrijblijvend Advies Op Locatie En Een Maatwerk Lichtplan
Verlichting Voor De Horeca. Vrijblijvend Advies Op Locatie En Een Maatwerk Lichtplan

💰 Bespaar tot wel 80%

Energiekosten verlagen in de horeca.

In je horecagelegenheid heb je vaak veel verlichting aan staan. Daarom is het belangrijk om de energiekosten van je verlichting lekker laag te houden. Met een goed doordacht lichtplan en de juiste verlichting is dat mogelijk. Zo kun je al gauw tot 80% besparen op je de energiekosten van je verlichting.

Verlichting Voor De Horeca
Verlichting Voor De Horeca

⚖️ De juiste verhoudingen

Verhouding van verlichting in de horeca.

Een gebalanceerde verhouding tussen basis-, accent-, functionele en decoratieve verlichting is een belangrijk aspect binnen horecazaken dat nog wel eens over het hoofd wordt gezien. In onze lichtplannen voor de horeca is dat een cruciaal speerpunt. Juist omdat deze verhouding zo sfeerbepalend is voor je gasten.

Verlichting Voor De Horeca
Verlichting Voor De Horeca

FAQ

Veelgestelde vragen over verlichting voor de horeca.

Er zijn veel soorten verlichting voor autoshowrooms te verkrijgen, zoals inbouwspots, opbouwspots, railspots, ledpanelen, pendelarmaturen en wandarmaturen. Uiteraard is deze verlichting allemaal uitgevoerd met een energiezuinige led lichtbron. Welk type verlichting voor jouw horecagelegenheid geschikt is, is afhankelijk van veel facturen, zoals de hoogte en de vorm van de ruimte(s), daglichtinval, kleurgebruik in het interieur, enzovoort. Daarom leggen we je er graag meer over uit in een persoonlijk adviesgesprek.
Welke lichtkleur jouw horecagelegenheid nodig heeft, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal ramen en de daglichtinval, de stijl van het interieur, kleurgebruik in het interieur, maar ook de sfeer die je wil behalen. Maar laten we beginnen bij het begin: er zijn diverse lichtkleuren te krijgen. Denk aan 2200k, 2400k, 2800k, 3000k, 4000k en 6500k. Hoe hoger het aantal kelvin(k), hoe feller de kleur. Voor een horecagelegenheid valt 6500k meestal direct af omdat dit veel te fel en te kil is. 4000k is ook niet heel sfeervol, maar wel een goede lichtkleur voor de keuken of de opslag. 2200k tot 2800k is erg warm (ook wel kaarslicht genoemd). Deze lichtkleur is prima toe te passen als accentverlichting, maar als basisverlichting zijn deze lichtkleuren juist te zwak. In veel gevallen wordt er daarom gekozen voor 2800k – 3000k (warmwit). Dit is niet te geel of te warm, maar ook niet te fel en geeft een prettige, huiselijk sfeer.
Keukenpersoneel heeft prettig en voldoende werklicht nodig. Daarnaast is het belangrijk om de concentratie zo hoog mogelijk te houden. Daarom raden we verlichting aan met een lichtkleur van 4000k (koelwit). Het type armatuur hang af van de op- en inbouwmogelijkheden van het plafond in de keuken, maar vaak wordt er gekozen voor inbouwspots, ledpanelen, montagebalken of led tl-verlichting.
Ja. Wij bieden alleen nog maar ledverlichting aan voor de horeca. Ledverlichting is duurzamer, zuiniger en heeft een langere levensduur dan conventionele verlichting. Bovendien moeten bedrijven met een bedrijfruimte van 100m2 of meer per 2023 energielabel C hebben. Daarom is het verstandig om altijd te kiezen voor ledverlichting.