Skip to content
Vacature alert! We hebben 2 nieuwe vacatures open. Check de vacatures
Scroll down — Scroll Down — 

Meer sfeer, meer omzet, zo simpel is het.

Ben je op zoek naar een onderscheidend en sfeervol lichtplan voor jouw restaurant, hotel of bar? Met een goed doordacht lichtplan voor de horeca creëer je meer sfeer, laat je je gasten langer verblijven en verhoog je je omzet. Lightboxx is dé voorkeurspartner voor veel horecabedrijven wanneer het aankomt op een doordacht en onderscheidend lichtplan.

Maak een blijvende indruk

De horeca en “beleving” zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het creëren van een unieke en gedenkwaardige ervaring is belangrijk om je gasten te prikkelen en te binden. Een restaurant, bar of hotel is een plek voor gezelligheid, een ruimte waar je je thuis moet voelen. Niet alleen het interieur, maar ook de verlichting moet de beleving versterken.

Verlichting voor de horeca

Minder kosten, meer omzet!

In een horecagelegenheid staat de verlichting vaak lang aan. Daarom is het belangrijk om de energiekosten van je verlichting lekker laag te houden. Weg met die oude lampen! Met een doordacht lichtplan en de juiste verlichting is dat mogelijk. Je bespaart al snel 80% tot 90% op je de energiekosten van je verlichting.

Verlichting voor de horeca

Verhouding van verlichting in de horeca.

Een gebalanceerde verhouding tussen basis-, accent-, functionele en decoratieve verlichting is een belangrijk aspect binnen horecazaken en dat wordt nog wel eens over het hoofd gezien. In een lichtplan voor de horeca is dat een cruciaal speerpunt. Juist omdat deze verhouding zo sfeerbepalend is voor je gasten.

Verlichting voor de horeca

Ontzorgt van moodboard tot montage

Van advies tot lichtplan en monteren; wij hebben alles onder één dak en onze vakmensen ontzorgen jou! Zo hoef jij je nergens zorgen om te maken en weet je zeker dat je gasten straks kunnen genieten van een herinneringswaardig verblijf in jouw horecazaak. Bakkie doen?

Verlichting voor de horeca. Vrijblijvend advies op locatie en een maatwerk lichtplan

Nog 3 redenen om te kiezen voor een lichtplan van Lightboxx

We geven je graag nog een aantal redenen om te kiezen voor een lichtplan voor de horeca van Lightboxx.

Checkmark

Ontzorging van ontwerp tot realisatie

Checkmark

Maatwerk lichtplan afgestemd op jouw horecaonderneming

Checkmark

Trek meer gasten aan en verhoog je omzet.

Lichtplan en lichtadvies voor restaurants

Recente projecten in de horecabranche.

Deze horecaondernemers hebben we recentelijk blij gemaakt met een maatwerk lichtplan.

Ga naar alle projecten

Ontdek de merken verlichting voor jouw project

Met een keuze uit 83 merken is er altijd een merk dat past binnen jouw verlichtingsproject.

Inspiratie opdoen? Download onze gratis brochures

We hebben 4 gratis brochures, boordevol verlichting, inspirerende projecten en de beste merken verlichting voor je samengesteld.

Checkmark
Direct, gratis en vrijblijvend in je mailbox
Checkmark
De mooiste verlichting voor jouw project
Checkmark
Inspirerende projecten en klantcases
Ja, ik wil inspiratie opdoen
Download Onze Brochures
Download Onze Brochures

Veelgestelde vragen over verlichting voor de Horeca.

Heb je vragen over verlichting voor de Horeca branche? Check onze meestgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

FAQ

Er zijn veel soorten verlichting voor autoshowrooms te verkrijgen, zoals inbouwspots, opbouwspots, railspots, ledpanelen, pendelarmaturen en wandarmaturen. Uiteraard is deze verlichting allemaal uitgevoerd met een energiezuinige led lichtbron. Welk type verlichting voor jouw horecagelegenheid geschikt is, is afhankelijk van veel facturen, zoals de hoogte en de vorm van de ruimte(s), daglichtinval, kleurgebruik in het interieur, enzovoort. Daarom leggen we je er graag meer over uit in een persoonlijk adviesgesprek.

Welke lichtkleur jouw horecagelegenheid nodig heeft, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal ramen en de daglichtinval, de stijl van het interieur, kleurgebruik in het interieur, maar ook de sfeer die je wil behalen. Maar laten we beginnen bij het begin: er zijn diverse lichtkleuren te krijgen. Denk aan 2200k, 2400k, 2800k, 3000k, 4000k en 6500k. Hoe hoger het aantal kelvin(k), hoe feller de kleur. Voor een horecagelegenheid valt 6500k meestal direct af omdat dit veel te fel en te kil is. 4000k is ook niet heel sfeervol, maar wel een goede lichtkleur voor de keuken of de opslag. 2200k tot 2800k is erg warm (ook wel kaarslicht genoemd). Deze lichtkleur is prima toe te passen als accentverlichting, maar als basisverlichting zijn deze lichtkleuren juist te zwak. In veel gevallen wordt er daarom gekozen voor 2800k – 3000k (warmwit). Dit is niet te geel of te warm, maar ook niet te fel en geeft een prettige, huiselijk sfeer.

Keukenpersoneel heeft prettig en voldoende werklicht nodig. Daarnaast is het belangrijk om de concentratie zo hoog mogelijk te houden. Daarom raden we verlichting aan met een lichtkleur van 4000k (koelwit). Het type armatuur hang af van de op- en inbouwmogelijkheden van het plafond in de keuken, maar vaak wordt er gekozen voor inbouwspots, ledpanelen, montagebalken of led tl-verlichting.

Ja. Wij bieden alleen nog maar ledverlichting aan voor de horeca. Ledverlichting is duurzamer, zuiniger en heeft een langere levensduur dan conventionele verlichting. Bovendien moeten bedrijven met een bedrijfruimte van 100m2 of meer per 2023 energielabel C hebben. Daarom is het verstandig om altijd te kiezen voor ledverlichting.