Ga naar hoofdinhoud

Verlichting voor de automotive

Zet de auto's in de spotlights, stimuleer de verkoop en creëer de juiste sfeer in jouw autoshowroom of autobedrijf.
Verlichting voor de automotive en autoshowrooms

Ben je op zoek naar een onderscheidend en uniek lichtplan voor jouw autoshowroom, garage, autobedrijf of autogarage? Lightboxx is dé voorkeurspartner voor veel bedrijven in de automotive branche wanneer het aankomt op hoogwaardige verlichting voor het uitlichten van de autoshowroom.

Verlichting voor de automotive

Verlichting voor de automotive

Verlichting binnen de automotive branche speelt een belangrijke rol in de beleving en de uiteindelijke beslissing van een klant. Het is van belang om de klant een welkom gevoel te geven bij binnenkomst. Maar het aanbod auto’s moeten ook goed verlicht worden. Na de beslissing van de klant vindt de verkoop plaats in het kantoor. Hier wil je de klant ook een prettig en welkom gevoel geven. Daarom behoeft iedere showroom een specifieke aanpak om de verschillende ruimtes op de juiste manier te verlichten.

Verlichting voor de automotive

Een doordacht lichtplan voor jouw autoshowroom of autobedrijf

De kracht van een goed lichtplan in de automotive sector is dat de aantrekkingskracht van de auto’s wordt versterkt. Denk hierbij aan de juiste lichtkleur, maar ook de reflectie in de auto’s en een gelijkmatige verdeling van het licht. De juiste kleurweergave van de auto’s is daarom een belangrijk speerpunt. Bovendien houden we in onze lichtplannen sterk rekening met de flexibiliteit van de verlichting wanneer de opstelling in de showroom verandert.

Verlichting voor de automotive

Soorten verlichting voor de automotive

In onze lichtplannen maken we gebruik van 3 soorten verlichting: basisverlichting, functionele verlichting en decoratieve verlichting. In elke zone of ruimte dien je een bepaalde hoeveelheid basisverlichting te hebben. Dit kan je bereiken met bijvoorbeeld rails en railspots. Deze worden hoofdzakelijk gebruikt voor het uitlichten van het aanbod auto’s en zorgen tegelijkertijd voor een solide basis in de verlichting van de showroomvloer. Decoratieve verlichting wordt juist gebruikt voor het accentueren van de zones en ruimtes en om een prettige en warme sfeer te creëren.

Deze bedrijven kozen voor een uitgedacht lichtplan van Lightboxx

Bekijk alle projecten Bekijk alle projecten

Retail Lighting brochure

Ben je op zoek naar de mooiste inspiratie en ideeën voor de verlichting van je autoshowroom of autobedrijf? We hebben een gratis brochure boordevol met de mooiste verlichting voor de automotive sector, inspirerende projecten en de beste merken van retail verlichting voor je samengesteld.

Ja, ik wil inspiratie opdoen
Retail Lighting brochure