Ga naar hoofdinhoud

Gulden Hart Arnhem: van kerk naar gezondheidscentrum

Juni 2018 opende Gulden Hart haar deuren in de voormalige Heilig Hartkerk in Arnhem. Sinds 2013 deed het monumentale gebouw geen dienst meer als kerk. Een onderneming in de naastgelegen pastorie zag destijds een unieke mogelijkheid in het karakteristieke gebouw en besloot al snel om de kerk een nieuwe bestemming te geven: een centrum voor mens & gezondheid.
Gulden Hart Arnhem
Gulden Hart Arnhem
Gulden Hart Arnhem
Gulden Hart Arnhem
Gulden Hart Arnhem
Gulden Hart Arnhem

Verschillende zorgaanbieders kunnen in het centrum van Gulden Hart een permanente ruimte huren. In het gemeentelijk monumentale Gulden Hart bieden dertien aanbieders zorg, gezondheid, wellness en welzijn aan. Van kinderfysiotherapie tot yoga en van een audicien tot een klinisch psycholoog. ‘En er kan nog veel meer. Dineren en elkaar ontmoeten, maar ook een complete uitvaartceremonie’, zegt Schwirtz, eigenaar van Vredelust B.V. dat de huisvesting van zorgaanbieders in de voormalige kerk verzorgt.

Lichtplan voor de openbare ruimte in Gulden Hart

Lightboxx kreeg opdracht om een uitgedacht lichtplan voor de openbare ruimte te ontwikkelen voor Gulden Hart. In de grote centrale hal en trapopgang hebben we maatwerk armaturen opgehangen. Deze armaturen doen niet alleen dienst als verlichting, maar ook als blikvangers bij binnenkomst. Door het ontbreken van een plafond is er in de centrale verkeersruimte gekozen voor verticale wandarmaturen als basisverlichting. Aanvullend hebben we in de diverse verkeersruimtes waar een wel een plafond aanwezig is, hoogwaardige inbouwspots als basisverlichting geplaatst.

Fotografie door Sven Scholten, met dank aan het Restauratiefonds.

Tags

Artikel delen

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt