Al maanden gonsde de geruchten door de wandelgangen van Lightboxx. Er werd druk gespeculeerd dat ons huislabel Keylight achter de schermen bezig zou zijn met de ontwikkeling van een nieuwe serie armaturen. Een nieuwe trackspot met zoomfunctie, of een hanglamp gemaakt van leer en staal zijn zomaar een paar geruchten die in de afgelopen maanden de revue passeerde.

Maar de werkelijkheid bleek anders. In het diepste geheim werkte Keylight namelijk aan een serie armaturen waar veel vraag naar was vanuit zowel onze lichtontwerpers als opdrachtgevers.

Op de Light + Building beurs in Frankfurt in maart dit jaar was het dan eindelijk zo ver. Vol trots presenteerde Keylight de Alabaster serie.

Huislabel Keylight kondigt de Alabaster serie aan

Belichaming van luxe en tijdloze elegantie

Het R&D team van Keylight heeft het flink druk gehad. Diverse materialen werden uitvoerig getest om te voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaard.

Uiteindelijk werd er gekozen voor albast, ook wel bekend als alabaster. Albast is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn glasachtige, zijdeachtige matte glans en natuurlijke uitstraling. Maar wat is albast eigenlijk?

Albast, chemisch bekend als calciumsulfaat, ontstaat door een combinatie van verdamping en druk. Het proces begint wanneer water uit zoute meren verdampt, waardoor een minerale korst achterblijft. Deze korst komt onder aardlagen terecht en wordt vervolgens blootgesteld aan mechanische invloeden. Deze invloeden vervormen en verkleuren het minerale mengsel, wat uiteindelijk leidt tot het stollen van het materiaal.

Uiteindelijk vormt het materiaal ovale blokken die in grootte sterk variëren. Deze ‘eitjes’ kunnen, afhankelijk van de vindplaats, zo klein zijn als een aardappel of tot wel drie meter lang worden. Het gewicht van deze albasten eieren kan dan ook variëren van slechts enkele grammen tot honderden kilo’s. En zo krijg je dus albast.

Elk stuk albast is uniek, met subtiele aders en patronen die een warme, diffuse gloed verspreiden wanneer de lampen aan staan. Dit maakt de Alabaster series niet alleen een unieke verlichtingsoplossing, maar ook een kunstwerk dat elk interieur verrijkt.

“De stijlvolle lichtbollen uit onze Glow-serie zijn een luxe toevoeging aan je interieur en combineren zacht licht met de natuurlijke marmeren look van Alabaster.”

Huislabel Keylight kondigt de Alabaster serie aan

Glow P Alabaster

De Alabaster series is verkrijgbaar als gependelde versie met een diameter van 10, 12 en 15 centimeter. Ze zijn bij uitstek geschikt als een elegante cluster, bijvoorbeeld boven de eettafel of in een vide. Maar ook individueel zijn ze een sfeervolle toevoeging, bijvoorbeeld boven een nachtkastje.

De gependelde versie zijn verkrijgbaar in de lichtkleuren 2700K of 3000K en worden standaard geleverd met een fase-afsnijding dimbare driver.

Keylight Magnet & Magnet XS Glow Alabaster

Magnet & Magnet XS Glow Alabaster

Daarnaast is er ook een 48 volt track versie, de Magnet Glow Alabaster en Magnet XS Glow Alabaster. Deze uitvoering kan worden geplaatst in een 48 volt rail en bied een mooie afwisseling op reguliere 48 volt railspots.

Net als de pendant versie zijn ook de Magnet en Magnet XS-versie verkrijgbaar met een lichtkleur van 2700K en 3000K en worden geleverd met een DALI-driver.

Verkrijgbaar vanaf eind augustus 2024

Het is nog even wachten, maar vanaf eind augustus dit jaar zijn ze verkrijgbaar en wordt de Alabaster series officieel opgenomen in de verlichtingscollectie van Keylight.

Heb je vragen over de Keylight Alabaster series of wil je de serie alvast bekijken in onze showroom? Neem dan gerust contact met ons op.

Check de collectie op key-light.nl