De villa staat in het 1745 inwoners tellende kerkdorp Sambeek, onderdeel van de gemeente Boxmeer. Deze gemeente bevindt zich tussen Nijmegen en Venlo in de provincie Noord-Brabant. Het centrum van het dorp wordt gekenmerkt door de grote laatgotische Sint-Janstoren.  Het oudste deel van de toren stamt al uit 1486.

In het zuiden van het dorp is bovendien een van de oudste lindebomen van Nederland te vinden. De leeftijd van deze knoestige boom wordt op zo’n 500 tot 1000 jaar geschat. Ondanks dat de rijke historie van dit dorp een groot contrast vormt met de hypermoderne villa en de luxe villatuin, completeren ze elkaar toch heel mooi.

Theatraal lichtontwerp

In het lichtplan voor de luxe villatuin is gekozen voor een theatrale aanpak. Hierbij is het van belang om niet alleen te bepalen wat er verlicht moet worden, maar ook wat er in de schaduw blijft. Door in dat samenspel tussen licht en schaduw goede keuzes te maken creëer je diepte. Die diepte prikkelt de geest en maakt dat je ergens naar wil kijken. Daarnaast is gebruikgemaakt van armaturen die verlichten vanuit verschillende invalshoeken. Door een combinatie te maken van verlichting van boven naar onder en van onder naar boven wordt het beeld nog interessanter voor het oog.

In het lichtplan is gekozen voor de Cube IP van Keylight voor de verlichting van boven naar beneden. Deze zijn verwerkt onder de overkappingen van de villa. Dit om ervoor te zorgen dat de eigenaren op de warme zomeravonden ook ‘s avonds met sfeervol licht buiten kunnen zitten. Daarnaast zijn er diverse Keylight grondspots gebruikt om de diverse bomen, struiken en de achterwand van de tuin uit te lichten. Dit zorgt ervoor dat de tuin zelf geen donkere leegte is wanneer men ‘s avonds naar buiten kijkt.

Boven de bank naast het zwembad is gebruikgemaakt van moderne Up/Down verlichting die zorgen voor een mooi lichtspel op de houten achterwand achter de bank. Zo worden de bank, de wand en het plafond allen verlicht met slechts 2 spots. Dit zorgt naast een moderne uitstraling ook voor een kostenbesparing. Leuk voor het oog en voor de portemonnee.