Ga naar hoofdinhoud

Nep factuur Lightboxx in omloop

Arjan
Arjan
Arjan
Arjan
Sinds afgelopen maandag heeft er een phishing plaatsgevonden via het account van jos (at) lightboxx.nl. Er blijkt hierdoor een neppe factuur in omloop te zijn uit naam van Lightboxx, via het e-mailadres jos (at) lightboxx.nl. Deze e-mail bevat een PDF-icoon met een link naar website welke leidt naar een nep Microsoft pagina waar u dient in te loggen met uw Microsoft-gegevens. Doe dit absoluut niet! U kunt het beste deze mail en de nep factuur direct verwijderen, ook uit uw prullenbak.
Nep Factuur In Omloop

Wij delen nooit facturen via een online platform of een Microsoft-pagina. Open daarom nooit deze bijlage! Alles wijst er op dat er geen data verloren is gegaan of in verkeerde handen is gevallen, aangezien dit alleen een phishing mail betreft. We doen hier voor alle zekerheid nog onderzoek naar.

Onze welgemeende excuses hiervoor. Zoals u zult begrijpen hebben wij hier geen toestemming voor gegeven en zijn we zelf ook slachtoffer hiervan geworden.

Ik heb op de link geklikt, wat moet ik doen?

Allereerst is het belangrijkste uw wachtwoorden van uw Microsoft account direct te wijzigen. Gebruik altijd een sterk wachtwoord welke niet makkelijk te raden is. Tip: Gebruik de wachtwoordgenerator van Avast op https://www.avast.com/nl-nl/random-password-generator

Vraag uw ICT bedrijf uw apparatuur (PC) na te kijken en eventueel op te schonen indien er malafide bestanden zijn binnengehaald.

Wijzig ook al uw andere wachtwoorden van eventuele software of accounts die op uw computer aanwezig zijn. Hiervoor geldt altijd: “better safe than sorry”.

Vragen? We helpen je graag verder

Heb je vragen over onze facturen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

Tags

Artikel delen

Hoppa! Nog meer leesvoer.

Hoppa! Nog meer leesvoer.