Na ruim 20 jaar komt er een einde aan het tijdperk “Powerlight aan de Patroonstraat”. Dankzij de sterke groei van de afgelopen jaren, waaronder de uitbreiding van ons marktgebied en type werkzaamheden, zijn we uit ons jasje gegroeid en voldeed onze huidige locatie niet meer. Na maanden aan de ontwerptafel te hebben gezeten hebben wij de juiste partners gevonden om ons droompand te realiseren. In november 2018 werd gestart met de bouw van ons nieuwe onderkomen.

Ruimtes in de Lightboxx

Samen met Architectenbureau Fier uit Nijkerk zijn we tot dit fraaie ontwerp gekomen. Het ontwerp bestaat uit een stapeling van verschillende kubussen die ieder op een eigen manier verlicht of aangelicht worden. Iedere kubus zal een zogenaamde “Inspiratie Boxx” worden van de disciplines die wij uitvoeren. Denk hierbij aan oplossingen voor de kantoorbranche, retail en winkels, luxe woningbouw en de horeca. Deze zullen ook van buitenaf goed zichtbaar zijn door de grote glazen puien waarvoor we gekozen hebben in ons ontwerp.

Duurzaam en circulair

Duurzaamheid en circulariteit staan centraal in ons nieuwe bedrijfspand. We dragen graag ons steentje bij aan de wereld om ons heen. Zo is de constructie en gevelbekleding, maar ook afwerking voor plafond en interieur, gemaakt van duurzame en recyclebare materialen. Dankzij het grote oppervlak van het dak van het magazijn, hebben we ingezet op een energieneutrale oplossing d.m.v. 700m2 zonnepanelen.

Experience center

In de “Experience boxen” staat licht en beleving centraal. Hier schetsen we een realistisch beeld van de beschikbare mogelijkheden van verlichting. Wij maken een fraaie combinatie van trends en techniek waarbij duurzaamheid en creativiteit terug te vinden zijn in onze ontwerpen. De samenwerking tussen top-interieurarchitecten en onze creatieve lichtstudio maken het tot een bijzonder geheel. Bezoekers maken kennis met de nieuwste innovaties op het gebied van verlichting, domotica en Barrisol span-plafonds – wanden.

“Ons team van lichtspecialisten werkt zowel voor bedrijven als particulieren aan de meest uiteenlopende lichtconcepten. Onze opdrachtgevers verwachten een representatieve omgeving en een showroom waar de verlichtingsplannen en producten bekeken kunnen worden. We zijn blij dat we op De Flier verder kunnen bouwen aan ons bedrijf”.

Lightboxx Genomineerd Voor Gouden Parel Eemvallei 2021

Edwin

Directeur van Lightboxx

Office Boxx By DDock

Om het kantoorgedeelte aan te laten voelen als een “second home” voor onze medewerkers hebben we de architecten van Ddock uit Amsterdam gevraagd om een interieurconcept te ontwerpen voor ons kantoor. De wens is om het kantoor minder als een regulier kantoor te doen laten voelen, maar meer een 2e huiskamer. De werkplekken zullen volledig agile opgezet worden. Iedere werknemer kan er op ieder gewenst moment voor kiezen om staand of zittend te werken, of van plek te wisselen.

Wat betreft het oppervlak aan kantoorruimte kunnen we spreken van een verdubbeling. Momenteel bevinden zowel de buiten- als de binnendienst afdelingen zich op hetzelfde kantoor. Hier komt in het nieuwe kantoor verandering in. Beide afdelingen krijgen ieder een apart kantoor. Daarnaast krijgen ook de afdelingen marketing, inkoop en administratie een eigen flexibele werkruimte.

Retail Boxx

In onze Retail Boxx kunnen winkeliers en retailers inspiratie en ideeën opdoen over de mogelijkheden van verlichting in de retailbranche. Denk hierbij aan de laatste innovaties op het gebied van winkelverlichting, maar ook mogelijkheden in het uitlichten van producten en presentaties. In deze ruimte zullen we een aantal situaties schetsen waarbij de winkelier in de schoenen van zijn of haar klanten stapt en de beleving van een winkel vanuit klantperspectief kan bekijken. Zo krijgen winkeliers een goed beeld hoe de verlichting in een winkel ervaren wordt door klanten. In deze ruimtes staan de aspecten van een prettige winkelbeleving centraal.

Residence Boxx by Remy Meijers

Wij zijn trots om bekend te mogen maken dat interieurarchitect Remy Meijers een prachtige showroom zal openen binnen de Lightboxx. In deze showroom kun je wooninspiratie opdoen met het assortiment hoogwaardige designmeubels, en daarnaast de collectie verlichting, welke Remy in samenwerking met Powerlight heeft ontworpen.

Hospitality Boxx by Studio Robin Sluijzer

Ook mogen we bekend maken dat we voor onze Hospitality Boxx, waar we de mogelijkheden voor verlichting in horecagelegenheden gaan etaleren, een samenwerking aangaan met interieurarchitect Robin Sluijzer. Robin zal voor onze Hospitality Boxx volgens zijn visie een sfeervol en trendy interieur ontwerpen.

Opdrachtgever
Architect
Realisatie
E-install.
W-install
W-advies
Constructie