Wie zijn toch de mensen achter Lightboxx? In deze rubriek ontdek je de gezichten achter ons bedrijf en interviewen we elke keer een (nieuwe) collega. We stellen ze graag aan je voor. In de vorige ronde trapte we de rubriek af met collega Remco, dit keer is dat onze collega Thom.

Thom, welkom bij de club!

Dank je! Ik heb er zin aan.

Je zit nu ruim een week bij Lightboxx. Hoe bevalt het?

Erg leuk! Het is een super interessante business en ik wil het liefst zo snel mogelijk van alles wat weten, maar dat heeft natuurlijk tijd nodig. Ik kan niet wachten! Ook de collega’s zijn allemaal erg leuk, vlot en behulpzaam. Ik loop momenteel elke dag met een andere collega mee om zo snel kennis en ervaring op te doen. Dat helpt echt. Daarnaast leer je zo je collega’s lekker snel kennen, haha.

Klopt, er ligt veel informatie op je te wachten..

Zeker, en het liefst wil ik het allemaal binnen één dag weten, maar dat gaat helaas niet, haha!

Wat heb je hiervoor eigenlijk gedaan?

Ik kom toevallig net als Remco uit de automotive. Ik heb hiervoor 4 jaar bij een autobedrijf gewerkt als aftersales medewerker en ik was daar o.a. verantwoordelijk voor de planning voor onderhoud en garanties. Ik heb daar een tijdje de deur plat gelopen omdat ik daar echt heel graag wilde werken. Ik had het voornemen om onderaan de ladder te beginnen, desnoods als monteur om de ervaring op te doen, om me vervolgens omhoog te werken. Ik heb daar uiteindelijk met veel plezier gewerkt, maar het werd uiteindelijk tijd voor een nieuwe uitdaging.

“Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd industriële lampen te ontwerpen en te maken. Dit doe ik dan met verschillende ruwe materialen, zoals bijvoorbeeld steigerbuizen.”

Thom

Thom

Projectmanager bij Lightboxx

Waarom heb je de overstap gemaakt?

Ik kon mijn draai niet echt meer vinden in mijn vorige baan. Bovendien had ik weer zin aan een uitdaging. Toen ik een aantal keren langs het pand van Lightboxx reed, werd al snel mijn interesse gewekt om uit te zoeken wat er achter dat prachtige bedrijfspand schuilging. Op de website zag ik dat jullie lichtontwerpers in dienst hebben. Onder andere omdat ik zelf een opleiding heb gevolgd in de bouwkunde en personenvoertuigen techniek en daarnaast in mijn vrije tijd wel eens lampen ontwerp en maak, was ik benieuwd of jullie openstaande vacatures voor lichtontwerpers hadden. Dit bleek helaas niet het geval, maar ik zag wel dat jullie op zoek waren naar een accountmanager. Dit leek me ook een hele leuke uitdaging, dus heb ik op die functie gesolliciteerd.

Je ontwerpt en maakt lampen, leg uit..

Klopt, ik vind het leuk om samen met een vriend in onze vrije tijd industriële lampen te ontwerpen en te maken. Dit doen we dan met verschillende ruwe materialen, zoals bijvoorbeeld steigerbuizen. We hebben nu een stuk of 10 lampen ontworpen, waaronder ook wandlampen. Een leuk tijdverdrijf waar ik echt mijn ei in kwijt kan.

Als je dit werk niet zou doen, wat zou je dan graag doen?

Hmm, goede vraag. Ik denk dat ik dan nog iets in de automotive zou doen. Geen idee eigenlijk. Ik reis ook graag, dus als het banksaldo toereikend zou zijn, dan zou ik graag een wereldreis maken met mijn vriendin.

Tijd voor wat luchtigs. Vertel ons eens wat je graag in je vrije tijd doet.

In mijn vrije tijd ga ik graag boulderen. Dat is vrij klimmen zonder touwen of zekeringen zeg maar. Een hele leuke en uitdagende sport.

Daarnaast houd ik erg van lekker eten en kook ik ook graag. Begin augustus ga ik met een vriend een weekje Spanje, Baskenland om precies te zijn. Daar vind je de meeste Michelinsterren restaurants per vierkante kilometer ter wereld. Daar gaan we heerlijk eten!

Heb je een favoriete keuken?

Ja, de Bourgondische keuken vind ik erg lekker. Zolang het maar met veel vlees en vis is, haha. Ook vind ik het leuk om met kerst lekker uit te pakken en een mooi gerecht op tafel te toveren.

Waar kunnen we jou echt voor wakker maken? Of word je dan boos?

Ik heb liever niet dat je me wakker maakt, haha! Ik geniet wel echt van mijn slaap, dus doe maar niet. Tenzij je aanbelt en me een enorm mooie auto cadeau doet, dan kom ik er wel uit.

Wat doe je het eerste als je wakker wordt?

Als eerste geef ik mijn kat te eten. Ik heb een Britse korthaar, echt een heel mooi beestje. Ze ligt altijd aan het voeteneind van het bed te slapen en als mijn wekker gaat, dan word zij ook wakker en begint ze gelijk te miauwen om eten.