Jac Hensen is een echt familiebedrijf en is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speler in de modesector in Nederland. Dit blijkt uit het feit dat ze onlangs 3 prestigieuze prijzen hebben gewonnen: ABN AMRO Beste retailketen in Nederland in de categorie herenmode 2016 – 2017, ABN AMRO Beste webshop in Nederland in de categorie herenmode 2016 – 2017 en vervolgens de Cross-Channel award 2016 – 2017.

Vorig jaar werden we gevraagd om een lichtplan te maken voor Hensen’s flagshipstore in Amersfoort. Ook dit jaar werden we wederom gevraagd om een verlichtingsconcept te ontwikkelen, dit keer voor een nieuw te openen winkel in Dordrecht. De provincie Zuid-Holland is de thuisbasis van een grote online en offline klantenkring van Jac Hensen en het is dan ook niet verwonderlijk dat zij voor deze locatie hebben gekozen om een nieuwe fysieke winkel te openen.

De gehele winkel is voorzien van 3-fase railspot Ledimo 10 als primaire verlichting. Er is specifiek gekozen voor hangende rails omdat het gebouw in zijn oude glorie is hersteld. Er zijn hoge plafonds en om de kleding goed te accentueren hebben we gekozen voor een verlaagd railsysteem.