De wens van de opdrachtgever was duidelijk: het buitenleven staat centraal. En dat is goed te zien door het uitgestrekte landgoed rondom de villa. Door de strakke zichtlijnen op de begane grond zijn binnen en buiten naadloos met elkaar verbonden. Het interieurontwerp draagt duidelijk Remy’s signatuur, zoals duidelijk te zien in de mix van kleuren, een strak lijnenspel en natuurlijke en rijke materialen zoals hout, staal, marmer en glas. Hierdoor ontstaat er een rustige overgang tussen de ruimtes waardoor ze bijna naadloos in elkaar over lopen.

In het lichtplan is sterk rekening gehouden met de architectuur van de ruimtes en de diverse elementen in het interieur. Belangrijk was dat de armaturen en het licht de architectuur en het lijnenspel goed moesten volgen. Per ruimte heeft Remy nauwkeurig gekeken hoeveel licht er nodig was en heeft hij goed rekening gehouden met de hoeveelheid licht en het effect van de verlichting. Deze aanpak heeft geleid tot een fraai samenspel tussen interieur en verlichting, waardoor een totaalbeeld ontstaat dat rust, comfort en luxe ademt.

“Het lichtplan volgt en ondersteunt de architectuur van het interieur. De vorm en het lijnenspel van de ruimtes waren belangrijke details waarmee we rekening hebben gehouden in het lichtplan”.

Remy Meijers

Remy Meijers

Interieurarchitect

Remy heeft een uitgedachte combinatie van ronde en vierkante inbouwspots, ledlijnen van het merk Flos en decoratieve eyecatchers gekozen. De cluster hanglampen, van het merk Lee Broom, zorgt voor een opvallende en kunstrijke blikvanger in de keuken. Het ontwerp van de vierkante inbouwspots in de woonkamer is afkomstig van Remy zelf, waardoor zijn signatuur nóg meer naar voren komt.

Aanvullend vind je in verschillende ruimtes sets van Air inbouwspotjes terug van ons huismerk Keylight. Deze zorgen niet alleen voor sfeervol licht, maar functioneren tevens als een subtiel accent in de ruimte.

Een verbluffend eindresultaat met allure en elegantie waaruit zowel de passie en de vakkundigheid spreken waarmee Remy Meijers zijn werk doet. Neem vooral eens een kijkje op zijn website voor meer prachtige interieurontwerpen en inspiratie.