Als Interieurarchitect Robin Sluijzer ons benaderd voor een lichtplan voor een van zijn projecten, worden we altijd razend enthousiast. Robin heeft namelijk vaker van dit soort pareltjes in het verschiet en dan is het voor ons een feestje om aan mee te werken. Zo ook voor deze imposante duinvilla in het Zuid-Hollandse Hoek van Holland.

Robin kreeg opdracht om een traditionele bungalow uit de vorige eeuw helemaal om te toveren tot een fraaie en opzienbarende duinvilla. De hele gevel, de tuin en het interieur ondergingen een opmerkelijke renovatie en onthulden een architecturaal indrukwekkend ontwerp dat geïnspireerd is op de ontzagwekkende duinen.

De signatuur van Robin vind je werkelijk overal in terug. Er is tot in de puntjes nagedacht over kleuren en natuurlijk materialen, waardoor een harmonieus en sfeervol geheel ontstaat. Buiten tref je een inspirerende architectuur met strakke zichtlijnen, gecombineerd met organische vormen. Eenmaal binnen word je meegenomen in een rustgevend interieur dat haast ontstressend op je inwerkt. De kleurstelling sluit naadloos op elkaar aan en vervagen de traditionele barrières.

Lichtplan voor de duinvilla

Om het interieurontwerp te versterken hebben we een uitgekiend lichtplan ontworpen dat bijdraagt aan de harmonie van het interieur. Geen opvallende verlichting, maar een combinatie van subtiel verwerkte in- en opbouwspots van ons huismerk Keylight, een tweetal prachtige hanglampen van Foscarini, indirecte verlichting door middel van ledstrips en als kers op de taart een wandlamp van Brick In The Wall die helemaal aansluit op de wandafwerking.

Tot slot mag ook de buitenverlichting niet worden vergeten.

Het resultaat is een warme en uitnodigende ambiance met een synergie tussen interieur en verlichting. Elk aspect van dit project was erop gericht om een charismatisch toevluchtsoord te creëren dat perfect aansluit bij het nieuwe hoofdstuk van de bewoners.

Vragen over verlichting of een lichtplan laten maken?

Wil je net als deze imposante duinvilla jouw interieur een boos geven en meer sfeer creëren? Of ga je (ver)bouwen en zoek je een professionele partij die een lichtplan kan ontwikkelen dat aansluit op het interieur en architectuur van je woning? Omdat verlichting een complex vraagstuk kan zijn nemen we je zorgen graag uit handen. Neem gerust eens contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om te sparren over een uitgedacht lichtplan. Liever direct aan de slag met een lichtplan? Vraag dan nu lichtadvies aan.