Deze keer overtreft het toch echt de verwachtingen. 13 jaar geleden werden we gevraagd om een lichtconcept te ontwikkelen en realiseren. In 2019 werden we opnieuw gevraagd door Wilfred en Marieke om mee te denken in een vernieuwend concept voor de verbouwing van de mannenmode zaak. Lodewijk Mode voor Mannen is een waar begrip in Franeker. De winkel is al ruim 75 jaar oud en wordt gerund door de derde generatie van de familie Lodewijks.

“De historie van ons bedrijf brengt ons terug in de jaren 30, toen Wiltje Jacob Lodewijk met een rugzak vol pannen, potten, textiel en werkkleding zijn producten aan de man bracht. Hier werd de basis gelegd voor zijn interesse in de mode.  In de jaren erna verruilde hij zijn rugzak voor een marktkraam waar hij onder andere stoffen, garen en fournituren verkocht.  Weer even later  zette hij deze verkoop voort in een winkelpand aan de Hofstraat en in een Engelse Commer, als een soort rijdende winkel”.

Wat hebben we gedaan bij Lodewijk Mode

Het is een winkel geworden in een industriële stijl, gecombineerd met een Scandinavische ‘look en feel’. De industriële look hebben we daarom ook doorgevoerd in het lichtplan. Door de gehele winkel hebben we gebruik gemaakt van zwarte 3-fase railen in een carré. De railen zijn voorzien van de robuuste zwarte trackspots Paso, van ons huismerk Keylight. Deze spots zijn uitgerust met de nieuwste techniek op het gebied van led modules. Deze innovatieve Philips Premium Color module van Philips verbetert het contrast tussen kleuren en wittinten, realiseert een nieuwe kleurdiepte en creëert een levendige beleving van de kleding.

Back in business

In het zogeheten ‘business’ gedeelte van de winkel hebben we, gezien de mogelijkheid tot inbouwen, gebruik gemaakt van onze Calypso O inbouwspot. Deze spot is, evenals de Paso trackspot, uitgerust met de Philips Premium Color led module. Deze richtbare inbouwspot zorgt voor een vloeiende spreiding van het licht en is uitstekend geschikt om eilanden en presentaties uit te lichten.

Fotografie door Jurjen Backer Dirks