Hoe het begon

Al jaren is ByLotte een begrip in de omgeving van Eindhoven en daarbuiten. Het bedrijf is in 1998 opgericht door Marijke Drijvers-van Zon die daarmee haar droom om een eigen winkel te openen heeft verwezenlijkt. Dat begon allemaal met een kleine modewinkel genaamd Marilot in het Brabantse Nuenen. Binnen een aantal jaren groeide de winkel al uit zijn jasje en in 2002 verhuisde de winkel naar de bruisende Vincent van Goghstraat.

Van moeder op dochter

In 2008 opende dochter Lotte haar eigen winkel, Marilot by Lotte, in Eindhoven. De winkel heeft een geheel eigen signatuur en in korte tijd heeft ze regionaal, maar ook ver buiten Eindhoven grote bekendheid opgebouwd. Dat is onder andere te zien aan het instagramaccount van ByLotte met meer dan 51.000 volgers. In 2021 werden er plannen gemaakt om de winkel te verhuizen. Al snel werd er een nieuw onderkomen gevonden en werd het oude pand in Nuenen omgeruild voor een nieuw pand aan de Kleine Berg in Eindhoven.

Het bijzondere aan deze winkel zijn de op maat gemaakte armaturen die in het plafond zijn verwerkt. Deze zijn gespoten met akoestisch pleisterwerk van Acusorb, evenals het plafond zelf, waardoor een naadloos geheel ontstaat met het plafond.

Het lichtplan

Uiteraard hebben we ook in deze winkel gebruik gemaakt van basisverlichting. De zwarte rails en railspots van Keylight vormen een mooi contrast op het beige plafond. De spots zijn voorzien van de nieuwste generatie led chip van Philips, de Fortimo SLM G7 930 Premium Color. Deze led chips zorgen voor een fijn helderwit licht waarbij de kleurechtheid van de kleding optimaal is.