In 1973 is de eerste Nolten schoenenwinkel geopend aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag door de oprichter Albert Nolten. Dit was destijds de kleinste winkel van Den Haag met slechts 750 paar schoenen. Inmiddels is Nolten gegroeid tot een toonaangevend merk met tien winkels in de regio Haaglanden én een webshop. De zaak is ondertussen overgenomen door zoon Erik Nolten en is uitgegroeid tot één van de grootste schoenenwinkels van Nederland.

Opvallend lichtontwerp voor Nolten Leidschendam

Bij het maken van een lichtplan voor de retail sector zijn zichtbaarheid van de producten en flexibiliteit altijd de belangrijkste peilers. Om het grote assortiment aan schoenen, tassen en accessoires goed uit te lichten is gebruik gemaakt van een 3-fase railsysteem met Paso spots van Keylight. Deze elegante spots zijn ideaal om de aandacht van de klant naar de producten te leiden. Daarnaast is deze oplossing heel flexibel. Wanneer het assortiment veranderd of displays verplaatst worden, kunnen de railspots heel makkelijk verplaatst worden en opnieuw gesteld. Dit geeft Nolten een grote vrijheid om de winkel te blijven aanpassen aan de nieuwste trends.

Naast de spots is gebruik gemaakt van Keylight Luxx inbouwspots voor de basisverlichting van het pand. De basisverlichting zorgt ervoor dat de vloeren van de gehele winkel goed verlicht zijn. Boven de entree en het kassameubel is er gekozen voor diverse design armaturen van Tom Dixon. Deze armaturen complementeren het Art-decodecor van de winkel en zetten de luxe uitstraling extra kracht bij.