Het Amsterdamse influencermarketing bureau &Media Group wilde het nét even anders doen met het interieur voor hun nieuwe kantoor.

Je kent het wel: oersaai systeemplafond met oogverblindende tl-bakken, dertien-in-een-dozijn bureaus in een overprikkelende kantoortuin en het enige “groen” op kantoor is de welbekende kunststof grassprieten van die ene Zweedse meubelgigant. Nope, niet voor &Media Group.

Om een kantoor te realiseren waar hun medewerkers wél graag willen zijn, schakelde ze 88Projects en Studio Sluijzer in. Zij wisten er wel raad mee om een kantoor te realiseren wat aanvoelt als een tweede thuis.

Studio Sluijzer benaderde ons om mee te denken over een aansluitend lichtplan dat het interieur versterkt. Dáár wisten wij dan weer raad mee.

Verlichting die het ontwerp versterkt.

Voor het lichtplan van &Media kozen we voor een combinatie van merken zoals Keylight, Ay Luminate, ferm LIVING en Luceplan, die zich perfect lieten integreren in het interieurontwerp. Het resultaat? Een spel van indirecte verlichting dat warmte en rust uitstraalt. De natuurlijke lichtinval wordt versterkt door zorgvuldig geplaatste inbouwspots en elegante hanglampen die de exclusieve materialen in de ruimte accentueren. Het lichtplan zorgt voor een harmonieus samenspel van licht en schaduw dat de ruimtes tot leven brengt.

Natuurlijke elementen als leidraad.

Een van de meest opvallende elementen van het nieuwe kantoor van &Media Group is de naadloze integratie van natuurlijke elementen in het ontwerp.

“Het gebruik van ruwe materialen zoals hout en steen en de integratie van groen en planten in de hele ruimte roept een gevoel op van verbondenheid met de natuurlijke wereld, zelfs tijdens het werken binnen de grenzen van een kantooromgeving,” vertelt Robin.

Dit samenspel van groen, organische vormen en hoogwaardige verlichting creëert een inspirerende werkomgeving die welzijn en productiviteit bevordert.

Een kantoor dat meebeweegt.

Maar het gaat niet alleen om esthetiek; de functionaliteit van de ruimte is minstens zo belangrijk. Door het kantoor slim in te delen en gebruik te maken van dimbare verlichting, ontstaat een ruimte die meebeweegt met de behoeften van medewerkers. Of het nu gaat om een rustige werkplek of een levendige brainstormsessie, het lichtplan ondersteunt elke functie en versterkt de beleving van het interieur.

Vastgelegd door het oog van de fotograaf.

Fotograaf Jurrit van der Waal heeft de unieke sfeer van &Media perfect vastgelegd: een kantoor waar licht, natuur en minimalistisch design samenkomen in een dynamische en serene omgeving.

Vragen over verlichting of een lichtplan laten maken?

Wil je net als &Media Group het interieur van je kantoor een boost geven en meer sfeer en warmte creëren? Of ga je (ver)bouwen en zoek je een professionele partij die een lichtplan kan ontwikkelen dat aansluit op het interieur en architectuur van je kantoor?

Omdat verlichting een complex vraagstuk kan zijn nemen we je zorgen graag uit handen. Neem gerust eens contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om te sparren over een uitgedacht lichtplan. Liever direct aan de slag met een lichtplan? Vraag dan nu lichtadvies aan.