Luxury Bedding Company begon in 2013 als vertegenwoordiger en herverdeler van een aantal grote en luxe beddenmerken in het hoge segment.

In 2022 heeft de distributeur van Serta en Mérens, Luxury Bedding Company, een belangrijke stap vooruit gezet. Adriaan Jonker, mede-eigenaar, deelde destijds vol enthousiasme mee dat er in 2022 een nieuw pand zou verrijzen in Hattemerbroek, Gelderland. Met name naar deze showroom keek Adriaan reikhalzend uit. Naast de showroom in het ETC Design Center Europe beschikte Luxury Bedding Company nog niet over een eigen locatie om hun collecties te presenteren.

Luxury Bedding Company benaderde drie partijen om mee te denken over een lichtplan voor het nieuw te bouwen pand. Uit de drie partijen werden wij gekozen.

Stijlvol lichtplan voor kantoor en showroom.

Tijdens het ontwerpen van het lichtplan hebben we sterk rekening gehouden met de activiteiten die plaatsvinden in de verschillende ruimtes van het pand. Het klinkt cliché, maar elke ruimte is anders en al helemaal in het pand van Luxury Bedding Company.

In het pand, dat opgedeeld is in twee verdiepingen, vind je niet alleen kantoorruimtes, maar op de eerste verdieping ook een prachtige showroom, een gezellige bar en diverse knusse zitjes. Elke ruimte heeft daardoor een andere behoefte qua verlichting.

Lichtplan kantoorruimtes

De kantoorruimtes hebben een grote hoeveelheid daglichtinval. En dat is natuurlijk fijn, want er is geen beter licht dan daglicht. Hierdoor is de verlichtingsbehoefte op het kantoor kleiner dan in de rest van het pand, waar juist weer minder daglichtinval aanwezig is.

Boven de werkplekken hebben we voornamelijk gebruik gemaakt van de Keylight Hexa Profiles. Deze hexagonale profielen hebben we op wens van de klant gecoat in een champagnekleur. De profielen zijn voorzien van een chip-on-board technologie en geven een diffuus licht. Hierdoor worden de werkplekken gelijkmatig verlicht met een minimale gemiddelde verlichtingssterkte van 500 Lux. Hierdoor voldoen de werkplekken aan de NEN-norm EN 12464-1.

Aanvullend hebben we op verschillende plekken op het kantoor gebruik gemaakt van een gependeld 48 volt railsysteem om deze plekken meer accent te geven.

“De Hexa profiles hebben in een champagnekleur gecoat, zodat ook de verlichting naadloos aansluit op de luxe uitstraling van het pand.”

Chantal

Chantal

Light Designer bij Lightboxx

Lichtplan showroom eerste verdieping

Nu Luxury Bedding Company een eigen inpandige showroom heeft, kunnen ze deze natuurlijk helemaal naar hartelust vormgeven en inrichten.

In het lichtplan voor de showroom hebben we gekozen voor een flexibele lichtoplossing. Aangezien de indeling en het interieur van een showroom met enige regelmaat verandert, is het belangrijk dat de verlichting mee kan veranderen en dat de verlichting te herpositioneren is. Daarom hebben we gekozen voor een gependelde 3-fase rail en richtbare railspots, eveneens van ons huismerk Keylight.

Lichtplan bar

De gezellige bar bevindt zich gecentraliseerd in de showroom en biedt een plek voor medewerkers en klanten om in een ongedwongen sfeer een bakje koffie of thee te nuttigen tijdens de rondleiding.

Hier hebben we 2 L-vormige 48 volt rails geplaatst als basisverlichting. Als accentverlichting hebben we aan de wanden sets van 2 Murio wandlampen van het merk Keylight geplaatst. Aanvullend hebben we boven de bar opvallende gouden hanglampen geplaatst van het Deense merk Audo Copenhagen. De zitjes tegenover de bar worden sfeervol verlicht door de Keylight Venus hanglampjes.

Vragen over kantoor verlichting?

Wil je net als Luxury Bedding Company je kantoor naar het volgende niveau tillen met een spannend en stijlvol lichtplan? Of ga je (ver)bouwen en zoek je een professionele partij dat een lichtplan kan ontwikkelen dat aansluit op het interieur en architectuur van je kantoorpand? Neem dan gerust eens contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om te sparren over een uitgedacht lichtplan. Liever direct aan de slag met een lichtplan? Vraag dan nu lichtadvies aan.