Ga naar hoofdinhoud

Projecten

Inspirerend lichtplan voor COD

Terug
COD is een toonaangevende vastgoedontwikkelaar in Amsterdam, bekend van o.a. het opzienbarende en baanbrekende ontwerp van het nhow Amsterdam RAI-gebouw langs de A10.

Lightboxx werd gevraagd om mee te denken in het vraagstuk over de verlichting voor het nieuwe onderkomen, tevens gevestigd in een van de bovenste verdiepingen in het Nhow gebouw.

Wie over de A10 langs de Zuidas rijdt kan er niet meer omheen. In 2019 verrees hier het indrukwekkende hotel nhow Amsterdam RAI. De drie op elkaar gestapelde driehoeken, met een hoogte van 91 meter, zijn sindsdien een karakteristiek gezicht op de Zuidas. De stapeling verwijst naar het Signaal, de kenmerkende reclamezuil van de RAI. Op een van de bovenste verdiepingen van nhow bevindt zich de panoramische kantoorruimte van COD.

Verlichting kantoor

In samenspraak met de architect hebben we een doordacht lichtplan ontwikkelt waarbij sfeer en functie de focus was. Naast de basisverlichting in de vorm van trackspots hebben we ook een arsenaal aan decoratieve verlichting laten aanrukken. Zo hebben we boven de receptie de Coco van het Nederlandse merk Jacco Maris gehangen, een opvallende blikvanger in de ruimte.

Verlichting fitness

Met ruim 650 kamers is nhow Amsterdam RAI het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux. Een karakteristiek gebouw in het snelgroeiende Zuidas.

Verlichting boardroom COD Amsterdam
Verlichting COD Amsterdam

Fotografie door Theo Krijgsman

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt

Kleurrijk Stadsappartement Utrecht Interieur Cris Van Amsterdam Verlichting Van Lightboxx
Stijvolle Penthouse Nieuwegein Verlichting Door Lightboxx