Ga naar hoofdinhoud

Inspirerend lichtplan voor COD

COD is een toonaangevende vastgoedontwikkelaar in Amsterdam, bekend van o.a. het opzienbarende en baanbrekende ontwerp van het nhow Amsterdam RAI-gebouw langs de A10.
Verlichting Kantoor COD Amsterdam
Verlichting Kantoor COD Amsterdam
Verlichting COD Amsterdam
Verlichting Boardroom COD Amsterdam
Verlichting Fitness
Verlichting Fitness
COD Amsterdam
Verlichting Kantoor
Verlichting Kantoor
Verlichting Kantoor

Lightboxx werd gevraagd om mee te denken in het vraagstuk over de verlichting voor het nieuwe onderkomen, tevens gevestigd in een van de bovenste verdiepingen in het Nhow gebouw.

Wie over de A10 langs de Zuidas rijdt kan er niet meer omheen. In 2019 verrees hier het indrukwekkende hotel nhow Amsterdam RAI. De drie op elkaar gestapelde driehoeken, met een hoogte van 91 meter, zijn sindsdien een karakteristiek gezicht op de Zuidas. De stapeling verwijst naar het Signaal, de kenmerkende reclamezuil van de RAI. Op een van de bovenste verdiepingen van nhow bevindt zich de panoramische kantoorruimte van COD.

In samenspraak met de architect hebben we een doordacht lichtplan ontwikkelt waarbij sfeer en functie de focus was. Naast de basisverlichting in de vorm van trackspots hebben we ook een arsenaal aan decoratieve verlichting laten aanrukken. Zo hebben we boven de receptie de Coco van het Nederlandse merk Jacco Maris gehangen, een opvallende blikvanger in de ruimte.

“Met ruim 650 kamers is nhow Amsterdam RAI het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux. Een karakteristiek gebouw in het snelgroeiende Zuidas”.

Fotografie door Theo Krijgsman

Tags

Artikel delen

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt