Wie zijn toch de mensen achter Lightboxx? In deze rubriek ontdek je de gezichten achter ons bedrijf en interviewen we elke keer een (nieuwe) collega. We stellen ze graag aan je voor. In de vorige ronde was Patrick aan de beurt, dit keer is dat onze collega Chantal.

Je bent nu Light Designer bij Lightboxx. Wat heb je hiervoor gedaan?

Vanaf mijn twaalfde riep ik al dat ik interieurarchitect wilde worden en ik wilde dan ook heel graag de (beschermde) titel Interieurarchitect behalen. Dus ik ben gaan studeren aan de Jan Des Bouvrie Academie, net als onze collega Lauranne en stagiair Finne. Ik ben in februari 2020 afgestudeerd, vlak voordat de coronacrisis de kop opstak.

Na mijn studie ben ik eerst goed gaan nadenken wat ik precies wilde, en aanvankelijk wilde ik doorgaan voor een Masters Degree aan de Gerrit Rietveld Academie. Helaas kwam ik niet door de loting omdat er per jaar maar tien mensen worden toegelaten tot de opleiding. Ik heb nog wel gekeken naar een soortgelijke master bij de Kunstacademie in Utrecht. Ik ben toen bij een open dag geweest, maar vond mezelf toch niet passen op die opleiding.

Jammer zeg. Ben je toen gaan werken?

Ik heb hiervoor bij een interieurwinkel in Amersfoort gewerkt, ook werkte ik daar tijdens mijn opleiding al parttime. Ik werkte daar als verkoopmedewerker op de designafdeling en vanuit mijn opleiding en kennis gaf ik daar ook graag interieuradvies.

Hoe ben je bij Lightboxx terecht gekomen?

Nou, dat is wel een leuk verhaal, haha. Mijn moeder kent Remco (directie). Op een zaterdag moest mijn moeder een modeshow lopen. Ik was daar om mijn moeder aan te moedigen, en toevallig was Remco daar ook. Na de modeshow raakten we in gesprek en vroeg hij naar wat ik zoal doe. Hij heeft in dat gesprek een aantal keren laten vallen dat ik eens moest komen praten over een baan bij Lightboxx.

Ik had in eerste instantie het idee dat Lightboxx zich niet echt in de interieurwereld begaf of dat er creativiteit bij verlichting kwam kijken. Het leek me een heel technische baan en dat trok mij toch niet echt. Na enige tijd getwijfeld te hebben, heb ik dan toch de stoute schoenen aangetrokken en ben ik in gesprek gegaan met Remco. Daaruit bleek dat ik er een verkeerd beeld bij had en het werk bij Lightboxx juist heel creatief is. Dat is precies wat ik zocht!

Inmiddels werk je hier alweer ruim anderhalf jaar. Hoe ziet jouw dag er nu uit?

Mijn dag is eigenlijk nooit hetzelfde. Allereerst ben ik ALTIJD netjes op tijd (dit moest nadrukkelijk in dit interview gezet worden). Ik ben heel stipt en kom bijna nooit te laat, haha. Eenmaal op de zaak ga ik eerst naar de koffiebar en zet ik een lekkere grote kop cappuccino. Even een praatje maken met collega’s hoort er natuurlijk ook bij. Daarna start ik mijn computer op en werk ik eerst alle mail weg. Vervolgens ga ik verder met het tekenen van de lichtplannen waaraan ik werk.

Voor je het weet is het alweer lunchtijd en ga ik gezellig lunchen met de collega’s. Na de lunch heb ik met regelmaat een intake of een presentatie met klanten. De ene keer is dat in ons experience center, de andere keer bij de klant op locatie. Dat vind ik eigenlijk het leukste aan mijn werk: het klantencontact en het van A tot Z uitwerken van een lichtplan. Als de klant aan het einde van het traject helemaal blij is, dan geniet ik daar zelf ook enorm van en daar haal ik heel veel energie uit.

Aan het einde van de middag vind ik het lekker om nog even met collega’s van de binnendienst te sparren over ideeën of om inspiratie op te doen. Daarna ga ik nog even verder met een van de lichtplannen waaraan ik werk.

Oké, genoeg over je werk hier. Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben veel in het bos te vinden met onze hond Obi. Zeker nu het zulk lekker weer is. Dat geeft me heel veel rust en zo kan ik even lekker ontladen na het werk. Daarnaast sport ik veel in mijn vrije tijd. Ik probeer gemiddeld drie keer per week te sporten.

Op zaterdagochtend begin ik de dag heerlijk rustig en ga ik meestal wel even sporten. Daarna ga ik lekker naar de stad om over de markt struinen. Dan neem ik altijd wel even een bloemetje mee voor thuis. Dat vind ik echt een heerlijk uitje en daar kan ik enorm van genieten.

Ook spendeer ik veel tijd met vriendinnen. Die ken ik al heel lang, al vanaf de middelbare school. Helaas wonen ze nu allemaal verspreid over het land en zien we elkaar misschien niet zoveel als we zouden willen. Maar als we dan met zijn vieren zijn, dan is dat echt een geluksmomentje waar ik enorm van geniet.

Je bent onlangs verhuisd. Is je huis al af?

Ja! Althans, binnen wel, maar de tuin nog niet. Maar dat komt beetje bij beetje, want het is best wel een grote tuin, en een tuin is bovendien al duur zat, haha. Maar we wonen er heerlijk. Het is een stadswoning en die zijn over het algemeen relatief klein, maar wel met een hele grote tuin. Dat was wel een wens van ons voordat we op zoek gingen naar een andere woning. Hiervoor woonde we in een appartement met een balkon, dus een tuin stond heel hoog op het wensenlijstje.

Dat was hem!

Je hebt niets meer nodig van me?!

Nee, dit was echt het einde..