Wie zijn toch de mensen achter Lightboxx? In deze rubriek ontdek je de gezichten achter ons bedrijf en interviewen we elke keer een (nieuwe) collega. We stellen ze graag aan je voor. In de vorige ronde was Thom aan de beurt, dit keer is dat onze collega Patrick.

Zo, eens een keer geen nieuwe collega, maar een oud gediende. Heb je er zin aan?

Jazeker, maar ik zit niet te wachten op die fotoshoot. Ik heb een hekel aan foto’s, dat weet je inmiddels van me, haha.

Onlangs hebben we ein-de-lijk je 5-jarige jubileum gevierd. Helaas kon dat door corona destijds niet doorgaan. Inmiddels ben je alweer 7 jaar werkzaam bij Lightboxx..

Helaas ging het toen niet door inderdaad. Maar dat mocht de pret niet drukken en we hebben het een aantal maanden geleden echt supergoed gevierd. Het was een mooi feestje!

Maar inderdaad, het gaat echt heel hard. Ik weet nog dat ik hier als guppy binnenkwam. Ik begon hier als magazijnmedewerker. Mijn leidinggevende was twee weken eerder begonnen en had al ruime ervaring. Hij leerde me toen de kneepjes van het vak hier.

Je begon als magazijnmedewerker. Wat is nu je functie?

Nu ben ik eindverantwoordelijke voor de productieafdeling. Ik zorg ervoor dat de productie van onze maatwerk verlichting strak en op tijd wordt ingepland, dat de productie volop draait, en ik voer eindcontroles uit. Vervolgens zorg ik er samen met mijn collega Tim voor dat de verlichting snel bij onze klanten terecht komt. Dat is een leuk en uitdagend samenspel.

Bevalt het nog steeds goed?

Jazeker! We doen leuke dingen met zijn allen. Vooral veel mooie projecten, maar ook veel uitdagende projecten. Dat houdt de afwisseling en de spanning er in en dat vind ik juist heel erg fijn in mijn functie. Het klinkt heel cliché, maar echt iedere dag is weer anders. Je weet nooit hoe de dag verloopt.

Waar werkte je hiervoor eigenlijk?

Ik werkte hiervoor bij de Lidl. Dat is iets heel anders dan ik eigenlijk wilde doen. Je verwacht het niet, maar ik heb een opleiding tot boekhouder gevolgd, haha. Ik ben na mijn opleiding gaan werken bij een badkamerbedrijf in Nijkerk. Maar toen kwam de crisis om de hoek kijken en verloor ik helaas mijn baan.

Omdat ik snel weer aan het werk wilde greep ik elke kans aan en kwam ik bij de Lidl terecht waar ik verantwoordelijk werd voor de inkoop op de groenteafdeling. Dat was natuurlijk niet mijn droombaan, laten we eerlijk zijn. Maar ik moest iets gaan doen. Na ruim 3 jaar ben ik op zoek gegaan naar iets anders. Zodoende kwam Lightboxx op mijn pad.

Je werkt hier al 7 jaar, je bent nog geen dag ziek geweest, je komt nooit te laat en bent (meestal) vrolijk in de ochtend. Wat is je geheim? 

Haha, goede vraag! Ik zou het eigenlijk niet weten. Ik denk dat het een combinatie van dingen is. Ik loop natuurlijk erg veel op een dag en dat is goed voor de gezondheid, haha. Bovendien ga ik altijd met veel plezier naar mijn werk. Dat helpt zeker mee. En voor een verkoudheidje blijf ik ook echt niet thuis. Hoewel dat tegenwoordig iets gevoeliger ligt met corona, maar goed. Ook ben ik van mezelf erg stipt en heb ik een hekel aan te laat komen.

‘S ochtends ben ik meestal vroeg wakker en heb ik lekker de tijd om even goed wakker te worden. Bovendien hebben we een leuk team en de meeste mensen binnen Lightboxx zijn in de ochtend wel vrolijk, dus dat helpt ook wel mee.

Wat doe je eigenlijk graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd drink ik graag een biertje met vrienden. Maar ik dart ook graag. Best veel en vaak ook, haha. Maar dat moet ook wel als je bijna op het hoogste niveau gooit. Je moet toch een beetje in vorm blijven.

Hoe ben je erbij gekomen om te gaan darten?

Lang geleden werkte een vriend van me in de kroeg en ik kwam daar regelmatig. Een andere vriend van me kwam daar ook zo nu en dan en hij gooide dan vaak een paar pijltjes. Toen ben ik zelf ook gaan gooien en ik merkte dat ik steeds beter werd. Na een tijdje werd ik gevraagd om bij een team te komen. Ik ben gescout zeg maar, haha!

Bijna het hoogste niveau zeg je, vertel..

Ik speel mee in de competitie van Midden-Nederland, de eredivisie zeg maar. Maar ook in de Nationale Superleague op zaterdag. Dat is inderdaad het hoogste niveau. En je komt ook nog eens ergens. De ene keer speel ik in Zeeland, dan weer ergens in Groningen of Limburg.

Nog een laatste vraag: je eet nooit op vrijdagavond. Hoe kan je na een dag hard werken geen honger hebben?!

Haha, ja, dat is wel een dingetje he. Hoe dat komt? Ik denk omdat ik er gewoon geen tijd voor heb. Meestal hebben we op vrijdag een VrijMiBo en dan wordt het meestal wel wat later. Als ik dan thuiskom heb ik eigenlijk al geen honger trek meer. Slecht he?! Misschien heb ik dat van mijn vader, hij eet ook nooit op vrijdagavond. Het zit in de familie zeg maar, haha!

We zijn aan het einde gekomen. Het is tijd voor de fotoshoot! Ga je mee?

Moet dit echt?!