Voormalig PON kantoor

Toen het Amsterdams penthouse te koop kwam te staan, twijfelde vastgoedmagnaat Haico de Boer geen moment. Ondanks het afschuwelijke en schreeuwerige interieur dat aanwezig was, zag hij de potentie in van deze bijzondere woning. Samen met interieurontwerper Roy de Scheemaker heeft hij het penthouse omgetoverd tot een stijlvolle en eigentijdse woning, voorzien van alle moderne gemakken.

En dat met in bijna alle ruimtes een weergaloos uitzicht over het prachtige Amsterdam. Wij hebben de beide mannen daarbij mogen adviseren over hoe de verlichting kon bijdragen aan het natuurlijke interieur.

Het iconische gebouw waar het penthouse bovenop is gepositioneerd werd in het begin van de jaren 60 gebouwd in opdracht van het Nederlandse bedrijf Pon Automobielen. In het gebouw was zowel het kantoor van de Volkswagenimporteur als een luxe autoshowroom gevestigd.

Het pand werd destijds gebruikt als locatie voor vergaderingen en evenementen van het bedrijf. In 2016 verwierf het gebouw de status van rijksmonument vanwege de iconische uitstraling van het gebouw. Het was bovendien het eerste gebouw in Nederland dat volledig van beton was gebouwd.

Subtiele verlichting

Centraal in het interieur van het Amsterdams penthouse moest het uitzicht komen te staan. Met natuurlijke materialen en aardse tinten moest het interieur niet te veel afleiden. Hetzelfde hebben we toegepast in het lichtontwerp voor de diverse ruimtes. De verlichting moest subtiel en functioneel zijn en mocht niet afleiden van het uitzicht. Door verlichting te gebruiken in dezelfde kleuren als het interieur, vullen deze elkaar perfect aan. Dit is overal in de woning terug te zien, waar in de diverse ruimtes toch vooral het prachtige uitzicht in het oog springt.