Voor de basisverlichting hebben we gebruik gemaakt van subtiele zwarte 3-fase rails met Paso Mini railspots van ons huislabel Keylight. Als aanvulling op de basisverlichting en om het interieur compleet te maken hebben we door het hele restaurant sfeervolle decoratieve hanglampen geplaatst. Hiervoor hebben we o.a. de Global hanglampen van Metallux gebruikt. Deze tijdloze gouden pendels, voorzien van een glazen bol, sluiten naadloos aan op het trendy en hippe interieur van het restaurant en zijn tegelijkertijd echte blikvangers. Aanvullend op de glazen bollen hebben we de Crystal Bulbs hanglampjes van Keylight gebruikt.

Boven de bar hebben we een prachtig robuust cilindrisch armatuur van het merk Eichholtz gebruikt. Door het nostalgische uiterlijk van deze lamp, gemaakt van messing en glazen staven, waan je je bijna terug in de jaren 20 van de vorige eeuw. De uitstraling van dit soort armaturen zie je steeds vaker terug in interieurs en begint inmiddels een echte trend te worden. Hoe dan ook, met dit soort armaturen maak je gegarandeerd een statement. In de toiletten hebben we extra accentverlichting aangebracht middels strakke wandarmaturen, ook van ons huislabel Keylight.

Samenwerking met Bricks Studio Amsterdam.

Het hippe interieur van Bar Alt is ontworpen door interieurontwerper James van der Velden van Bricks Studio. James begon zijn carrière bij ontwerpstudio Piet Boon, maar al snel kwam hij tot het idee om zijn eigen label op te richten. In 2010 richtte hij daarom Bricks Studio op en verwierf al snel internationale allure. James staat bekend om zijn unieke en opvallende mix van materialen, structuren en objecten uit verschillende periodes. Een kenmerkend project van James is het Citizen M hotel in New York, Parijs en Londen. Maar ook restaurant Pink Flamingo in Amsterdam en de hamburgerketen Thrill Grill van Robert Kranenborg zijn van zijn hand.

Fotografie door Daniëlle Reizevoort