The Social Hub (voorheen The Student Hotel) is veel meer dan alleen een hotel. Het begon ruim 10 jaar geleden als een keten van studentenaccommodaties en co-working spaces, maar groeide door de jaren heen uit tot één van de hipste hotelketens met vestigingen verspreid over verschillende steden, zoals Amsterdam, Berlijn, Madrid, Wenen, Parijs, Rome. In 2022 opende ze maar liefst twee nieuwe vestigingen in Spanje, Madrid en Barcelona.

Opening vestiging in Barcelona

The Social Hub Barcelona is gelegen in de bruisende wijk El Poblenou. Deze oude industriewijk werd omgetoverd tot high-techdistrict, compleet met moderne architectonische hoogstandjes. The Social Hub opende hun vestiging niet voor niets in deze wijk. Een strategische zet, blijkt, want Poblenou staat namelijk bekend om de vele studenten.

Met adembenemende rooftop bars, zwembaden, events en gemeenschappelijke ruimtes waar collega’s, gasten en lokale bewoners samenkomen, is de wijk weer een hotspot rijker voor studenten, reizigers, ‘remote workers’ en ‘locals’.

Het hotel ligt op een steenworp afstand van de design universiteit BAU en het Museu del Disseny, maar ook op 20 minuten loopafstand van het bruisende strand voor iedereen die wil chillen en genieten van de zon.

De verlichting voor The Social Hub Barcelona

Lightboxx en The Social Hub hebben een inmiddels een lange relatie. Het begon allemaal met de levering van de verlichting voor de vestiging in Dresden, Duitsland. Al snel volgde de opdracht om meer vestigingen te voorzien van verlichting en zo geschiedde. En nu dus voor de nieuwste vestiging in Barcelona.

Het interieur van de nieuwe locatie is een samensmelting van gewaagde elementen, ontworpen door Miriam Barrio en geïnspireerd op het industriële karakter van de wijk Poblenou. Rijke aardetinten en houttexturen, historische rijkdom gecombineerd met Avant Garde leidde tot een gewaagd interieurontwerp.

Om het interieur een extra boost te geven is er een fraai lichtplan ontworpen dat nauw aansluit op het opzienbarende interieur.

Diverse soorten verlichting

Van de lichtgevende paperclips op de muur, de doosletters, tot de gigantische bliksemschicht als eyecatcher in de lobby, dit project bestond voor een significant deel uit unieke maatwerk armaturen welke we in onze assemblageruimte hebben geproduceerd.

In het loungegedeelte hebben we de zitjes en banken sfeervol uitgelicht met opvallende hanglampen van het merk Finse Muuto, conische hanglampjes van het merk Nordlux en boven de biljarttafels hebben we retro hanglampen geplaatst.

Vragen over verlichting, of wil je een lichtplan laten maken?

Wil je net als The Social Hub Barcelona het interieur van je hotel, restaurant of bar ook een boost geven en meer sfeer creëren? Of ga je (ver)bouwen en zoek je een professionele partij die een lichtplan kan ontwikkelen dat aansluit op het interieur en architectuur van je horecagelegenheid? Omdat verlichting een complex vraagstuk kan zijn nemen we je zorgen graag uit handen. Neem gerust eens contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om te sparren over een uitgedacht lichtplan. Liever direct aan de slag met een lichtplan? Vraag dan nu lichtadvies aan.