Midden op de Veluwe, in het plaatsje Otterlo, vind je het 4-sterren Hotel de Sterrenberg. Een luxe wellnesshotel, te midden van heidevelden en uitgestrekte bossen, waar je heerlijk kunt ontspannen. S’ avonds schuif je aan om culinair in de watten te worden gelegd in het naastgelegen restaurant Cèpes. Hier kookt chef-kok Robert Hartelman met pure en eerlijke producten van speciale lokale adresjes uit de omgeving.

“De eigenaar vond de bestaande verlichting te algemeen en verlangde naar meer sfeer. Daarom was een belangrijk speerpunt in het lichtplan voor Restaurant Cèpes om meer spanning, intimiteit en warmte te creëren”.

Chantal

Chantal

Lightdesigner bij Lightboxx

Filosofie van het lichtplan voor Restaurant Cèpes

Hotel de Sterrenberg en Restaurant Cèpes is van oudsher een echt familiebedrijf. Vader Hans en zijn zoon Jasper vroegen ons om mee te denken in het vraagstuk om een sfeervol, uitgedacht en aansluitend lichtplan te ontwikkelen dat het schitterende interieur complimenteert. De filosofie achter het lichtplan is een luxe, intieme en warme uitstraling creëren dat aansluit op de inrichting van het hotel, dat is vormgegeven met warme kleuren, natuurlijke materialen, grof gezaagd hout en moderne Veluwse kunst. Vanuit dat perspectief hebben we een lichtplan ontwikkelt waarbij interieur en verlichting elkaar versterken, waardoor er meer spanning in de ruimte ontstaat.

Van de bar hebben we een echte eyecatcher gemaakt. Onder het barblad hebben we een ledstrip geplaatst waardoor er indirect licht ontstaat en er – mede dankzij de kleur van de bar – een warme ambiance gecreëerd wordt. Boven de bar hebben we setjes van twee hanglampen van het merk Lodes  geplaatst. Deze subtiele hanglampen hebben een smalle lichtbundel, waardoor we de kans op verblinding minimaliseren.

De grote houten hanglampen waren reeds aanwezig, evenals de wandlampen. De wandlampen hebben we hergebruikt en van een nieuw linkje coating voorzien.