Ga naar hoofdinhoud

By Ami Rotterdam

Ooit had Ahmed Baglari – Ami voor vrienden – de droom om zijn eigen restaurant te openen. De afgelopen zeventien jaar heeft hij in diverse horecazaken als general manager en chef-kok gewerkt. Ook heeft hij geholpen met het opzetten van nieuwe zaken, maar kortgeleden maakte hij zijn droom werkelijkheid en opende op de Kop van Zuid in Rotterdam By Ami.
By Ami

Een hippe en moderne urban bistro met internationale allure, gevestigd op de Wilhelminapier. Wie hier binnenstapt, wordt direct getrakteerd op een oogstrelend interieur. Maar ook kleurrijke lunch- en dinergerechten waarvoor je je telefoon zeker uit je broekzak haalt om een instagramwaardige foto te maken.

By Ami

Een kleurexplosie van jewelste

Veel horecazaken op de Kop van Zuid kozen voor een industrieel interieur. Ahmed gooit het over een andere boeg en koos voor een ware kleurexplosie, bestaande uit een blauwe bar, lichtroze wanden, pilaren met graffiti, fluwelen en leren stoeltjes en stoere boomstamtafels met een opvallende turquoise epoxy inleg. De grote pilaren midden in de zaak, welke in de meeste horecazaken worden weggewerkt, zijn de grote eyecatchers van het restaurant. Een bevriende kunstenaar is verantwoordelijk voor de kleurrijke kunst op de pilaren.

By Ami Rotterdam

Wat hebben we gedaan bij By AMI Rotterdam

Door de hele zaak hebben we gebruik gemaakt van een zwarte 3-fase rail en trackspots van ons huismerk Keylight en dient als basisverlichting voor de ruimte. Deze trackspots, de Barro 3F, zijn voorzien van een energiezuinige QR111 led module en een spiegelreflector die zorgen voor een zachte en gelijkwaardige verdeling van het licht.

De grote stamtafel en de zitjes hebben we extra accent gegeven met speelse pendelarmaturen die we op verschillende hoogte hebben geplaatst. Deze armaturen zijn voorzien van een dimbare filament bollamp van het merk Segula en zorgen voor een sfeervol licht.

De merken verlichting in dit project

Keylight Verlichting Koop Je Bij Lightboxx

Keylight

Segula Verlichting Koop Je Bij Lightboxx

Segula

Binnenkijken bij By AMI

Fotografie door Richard Sinte Maartensdijk, Horeca In Beeld.

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt