Ga naar hoofdinhoud

DENHAM Rotterdam

Wat ooit begon als een jeansmerk in Amsterdam, is inmiddels uitgegroeid tot een premium kledingmerk welke wordt verkocht in ruim 20 landen waarvan 126 verkooppunten in Nederland. DENHAM staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Het oog voor detail staat centraal en dit willen ze via hun verkooppunten benadrukken. Om die reden heeft DENHAM ons wederom benaderd om een sfeervol lichtplan te ontwikkelen voor het filiaal in Rotterdam. De allereerste DENHAM winkel in Rotterdam is inmiddels een feit en werd eind maart 2019 officieel geopend.
DENHAM Rotterdam
DENHAM Rotterdam
Denham Rotterdam
Denham Rotterdam
Denham Rotterdam
Denham Rotterdam
Denham Rotterdam
Denham Rotterdam
Denham Rotterdam
Denham Rotterdam
Denham Rotterdam
DENHAM Rotterdam Winkelverlichting
Winkelverlichting

Het is daarnaast niet de eerste keer dat we zijn benaderd door DENHAM. In 2018 werden we voor het eerst gevraagd een lichtplan te creëren voor de cornershop aan de Keizersgracht in Amsterdam, waarna we kort daarna werden gevraagd om ook het hoofdkantoor op de oude NDSM-werf in Amsterdam te verlichten.

Net als in de voorgaande filialen en het hoofdkantoor, lag opnieuw de focus op het juist uitlichten van de kleding. Hierbij hebben we sterk rekening gehouden met de kleurechtheid van de kleding. Daarnaast was de wens van de klant om de paskamers sfeervol te accentueren en een thuisgevoel voor de winkelende klant te creëren.

Het excentrieke interieur van de winkel is geïnspireerd op het brutalisme, een architectuurbeweging uit de 20e eeuw. Het interieur bestaat uit een opvallende combinatie van grijze betonnen muren, vintage autolampen boven de kassa en er staat een houten vintage tafel met het woord Rotterdam erop. Verder is de winkel voorzien van de kenmerkende Denham-kleuren indigo en wit.

Om het interieur te complimenteren hebben we gebruik gemaakt van een zwart 3-fase railsysteem om. Het 3-Fase railsysteem is ideaal voor een winkelier als DENHAM. Dit stelt de winkelier in staat om, bijvoorbeeld bij een herinrichting van het interieur, de spots gemakkelijk te verplaatsen.

De zones in de winkel hebben we uitgelicht met een flexibele railspot van ons huismerk Keylight. Deze spots, de Ledimo 5 en 20, zijn voorzien van een “Premium White” led module. Het frisse en heldere licht van deze module zorgt voor een hoge kleurechtheid van de kleding, wat in kledingwinkels een onmisbaar onderdeel is van de beleving van de klant.

Omdat DENHAM de uitgesproken wens had om de paskamers te voorzien van een warme ambiance, hebben we in deze zone gebruik gemaakt van de Keylight Buss T, een railspot met een warme lichtkleur (3000K). De Buss heeft een brede lichtbundel, wat zorgt voor een gelijkmatige en subtiele verdeling van het licht.

Tags

Artikel delen

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt