Het is daarnaast niet de eerste keer dat we zijn benaderd door DENHAM. In 2018 werden we voor het eerst gevraagd een lichtplan te creëren voor de cornershop aan de Keizersgracht in Amsterdam, waarna we kort daarna werden gevraagd om ook het hoofdkantoor op de oude NDSM-werf in Amsterdam te verlichten.

Net als in de voorgaande filialen en het hoofdkantoor, lag opnieuw de focus op het juist uitlichten van de kleding. Hierbij hebben we sterk rekening gehouden met de kleurechtheid van de kleding. Daarnaast was de wens van de klant om de paskamers sfeervol te accentueren en een thuisgevoel voor de winkelende klant te creëren.

Het excentrieke interieur van de winkel is geïnspireerd op het brutalisme, een architectuurbeweging uit de 20e eeuw. Het interieur bestaat uit een opvallende combinatie van grijze betonnen muren, vintage autolampen boven de kassa en er staat een houten vintage tafel met het woord Rotterdam erop. Verder is de winkel voorzien van de kenmerkende Denham-kleuren indigo en wit.

Om het interieur te complimenteren hebben we gebruik gemaakt van een zwart 3-fase railsysteem om. Het 3-Fase railsysteem is ideaal voor een winkelier als DENHAM. Dit stelt de winkelier in staat om, bijvoorbeeld bij een herinrichting van het interieur, de spots gemakkelijk te verplaatsen.

De zones in de winkel hebben we uitgelicht met een flexibele railspot van ons huismerk Keylight. Deze spots, de Ledimo 5 en 20, zijn voorzien van een “Premium White” led module. Het frisse en heldere licht van deze module zorgt voor een hoge kleurechtheid van de kleding, wat in kledingwinkels een onmisbaar onderdeel is van de beleving van de klant.

Omdat DENHAM de uitgesproken wens had om de paskamers te voorzien van een warme ambiance, hebben we in deze zone gebruik gemaakt van de Keylight Buss T, een railspot met een warme lichtkleur (3000K). De Buss heeft een brede lichtbundel, wat zorgt voor een gelijkmatige en subtiele verdeling van het licht.