Op 3 september 2018 is Eosta verhuist naar een nieuw pand in Waddinxveen. Het gebouw heeft een lange lijst circulaire en duurzame kenmerken, zowel casco als inrichting hebben een materialenpaspoort. Van zonnepanelen op het dak tot het inzamelen van regenwater wat weer wordt gebruikt voor de bewatering van de lokale tuinbouw. Maar ook de verlichting diende te voldoen aan de hoge ecologische eisen. We hebben een duurzaam lichtplan ontwikkeld waarbij de verlichting gerecycled kan worden tot nieuwe herbruikbare materialen.

Warm en duurzaam

De duurzame en warme sfeer valt gelijk op bij binnenkomst van dit nieuwe pand. De balie hebben we uitgelicht met de Nordlux Artist 40 hanglamp. De lounge, die zich bevindt in het atrium van het gebouw, zorgt voor een huiselijke sfeer. Er staat een mooie bank met daarnaast de Arc vloerlamp, een opvallend stukje design verlichting van het Nederlandse designlabel Zuiver. Bij de lounge hangt ook een in het oog springend armatuur van Estiluz, de Volta. Als basisverlichting is hier voornamelijk de Insert Flat gebruikt van ons huislabel Keylight. De Insert Flat is een duurzame armatuur met een laag verbruik door de innovatieve led-technologie.

Minimalistische kantine

In de kantine hebben we gebruik gemaakt van de Skylight armaturen van Frederick Roijé. Boven de hogere zitplekken hangen de New Works Material Pendant. Deze hanglampen zijn gemaakt van enkel natuurlijk materialen. Tot slot hebben we in de kantine voornamelijk gebruik gemaakt van led profielen als basisverlichting om de tafels in het midden goed uit te lichten.

Fotografie door Alexander van Berge