Ga naar hoofdinhoud

Historisch appartement Rotterdam

Gelegen pal tegen het bruisende hart van Rotterdam, in het chique en gewilde Scheepvaartkwartier om precies te zijn, vind je dit voormalige wijn pakhuis uit 1850. Midden in deze groene en rustige omgeving tref je de Caland Residentie.
Design wandlamp woonkamer

Het pand heeft een opvallende architectuur en ademt historie. Dat zie je onder andere terug aan de gevel van dit karakteristieke rijksmonument. De muurankers en katrollen waarmee destijds de goederen naar boven werden gehesen zijn zelfs nog aanwezig. Maar ook binnen zijn er nog genoeg opvallende historische elementen aanwezig, zoals de enorme houten balken die dwars door het gebouw lopen.

Onlangs werd een van de appartementen in het pakhuis gerenoveerd tot een luxe appartement waarbij het historische karakter werd gecombineerd met hedendaagse gemakken. Interieurarchitect Maike Borst van Studio &Space is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van het interieur. In samenwerking met Maike hebben we een elegant lichtplan ontwikkeld om het tijdloze interieur te completeren.

Historisch appartement Rotterdam

Lichtplan voor Historisch appartement Rotterdam

Tijdens het ontwerpen van het lichtplan voor het historische appartement in Rotterdam hebben we nauwlettend rekening gehouden met het historische karakter van het interieur. De robuuste houten balken, kalkpleister op de wanden en het gebruik van natuurlijke materialen vroegen om een elegant lichtplan dat naadloos aansluit op het harmonieuze interieur.

Daarom hebben we in dit lichtplan gekozen voor randloze zwarte inbouwspots, de Keylight Stick Trimless. Dit type spots maakt een flinke opmars en wordt steeds populairder onder interieurontwerpers, binnenhuisarchitecten en installateurs. Door het ontbreken van een zichtbare rand rondom de spot, wordt de spot op gelijke hoogte met de stuclaag geplaatst. Dit geeft een minimalistische look en een luxe uitstraling.

Wil je meer weten over randloze spots of de installatie ervan? Kijk dan eens op onze kennisbank, of neem contact op met onze klantenservice.

Binnenkijken bij Historisch appartement Rotterdam

Fotografie door Thibault De Schepper

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt