Om de bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Utrecht te completeren, hebben we in samenwerking met UP Architecture en Studio Rublek een next level maatwerk lichtplan ontwikkeld waarbij de visuele identiteit doorgetrokken is in het interieur van het hoofdkantoor. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van een hoogwaardig 3-fase tracksysteem. Er is specifiek gekozen voor een 3-fase systeem om flexibiliteit in de plaatsing van de spots te garanderen.

Biodynamische verlichting boven de werkplekken

Boven de werk- en overlegplekken hebben we gebruik gemaakt van 3-fase profielen welke zijn voorzien van een zogeheten “Tunable White” led modules. Niet alleen zorgen deze modules voor een natuurlijk verloop van het licht tijdens de werkdag, maar houdt ook de medewerkers scherp waardoor de productiviteit verhoogt. Dit type verlichting staat beter bekend als biodynamisch licht, een type verlichting dat steeds meer wordt toegepast op kantoren, maar bijvoorbeeld ook in het onderwijs.

Daarnaast zijn de profielen voorzien van slimme sensoren en afwezigheidsdetectie. De profielen worden bij afwezigheid terug gedimd naar 10%. Dit zorgt voor een lager energieverbruik van de verlichting.

Hoogwaardige railspots en growlights

In de verkeersruimtes hebben we gebruik gemaakt van een hoogwaardige railspot van Keylight, de Paso Mini. Deze railspot zorgt voor een juiste verdeling van het licht op de looproutes binnen het kantoor.

Ook de lucht zuiverende planten op het kantoor van 5CA hebben licht nodig. Om de beplanting in optimale conditie te houden, hebben we gekozen voor een railspot met een speciale ledmodule welke is voorzien van een uniek kleurenspectrum dat ervoor zorgt dat de beplanting de juiste hoeveelheid licht, op het juiste moment van de dag krijgt.

Doorvoer van de huisstijl 5CA in de verlichting

Om de huisstijl van 5CA door te trekken in het kantoor, hebben we alle verlichting gepoedercoat in de oranje steunkleur van hun huisstijl. Samen met het industriële uiterlijk van het kantoor, zorgt dit voor een opvallend design en een blikvanger in het interieur, welke is gerealiseerd door Verwol Interieurrealisatie.

Fotografie door Peter Tijhuis