Onlangs verhuisde de ruim 500 medewerkers naar een volledig gerenoveerd en duurzaam kantoorgebouw in Amsterdam-West. Studio Lightboxx werd gevraagd om een duurzaam en hoogwaardig lichtplan te ontwerpen voor het circa 8.625 m² tellende kantoor.

Met 600 medewerkers in 13 landen waarvan ruim 350 in Amsterdam HQ is EVBox de afgelopen 10 jaar snel gegroeid. Dit vroeg om een andere interne aanpak op het vlak van kennisdeling en samenwerking. Architectenbureau D/DOCK, waarmee we al jarenlang een warme band hebben, verzorgde het ontwerp van het kantoorinterieur waar collega’s samen kunnen komen in verschillende ruimtes, zoals de ‘collaboration garden’. Het is een gezond kantoor geworden met veel groen, warme kleuren, verschillende werkplekken en ruimtes om weer even te kunnen opladen. In het ontwerp is sterk rekening gehouden met het duurzame en toekomstbestendige aspect van het kantoor. Projectmanagers Linda van Ruiten, Irene Wiering en Pim Prins van vastgoedbureau Drees & Sommer hebben nauwlettend de fit-out werkzaamheden rondom het project bewaakt.

Een uitgedacht en duurzaam lichtplan

Voor opdrachtgever EVBox stond duurzaamheid hoog op de agenda. Daarom hebben we in het lichtontwerp sterk rekening gehouden met de duurzaamheidsaspecten van het kantoor. Daarnaast vormde de bestaande infrastructuur aan het plafond van het kantoor een uitdaging in het ontwerp van het lichtplan. Daarom hebben we als basisverlichting gebruik gemaakt van een gependeld 3-fase railsysteem. Hierdoor is het kantoor ook flexibel met de plaatsing van de spots, mocht het interieurplan in de toekomst gewijzigd worden. Het railsysteem hebben we voorzien van railspots van ons huismerk Keylight welke we hebben voorzien van een hoogwaardige energiezuinige led module welke we speciaal hebben ontwikkeld voor EVBox.

“In het ontwerp is Biophilic design toegepast: ontwerpen met de natuur. Niet alleen veel planten en groen in het kantoor, maar ook verlichting, akoestiek, materiaalgebruik, kleuren en vormen dragen bij aan het gevoel van in contact staan met de natuur. Dit verlaagt stress en werkt positief op de gezondheid van de gebruikers.”

Drees & Sommer

Maatwerk verlichting

Aanvullend hebben we in de wachtruimtes en ‘collaboration’ ruimtes op maat gemaakte cirkelarmaturen geplaatst, de Slimmy van ons huismerk Keylight. In het ontwerp hebben verschillende diameters gebruikt en de armaturen op verschillende hoogte gemonteerd, waardoor er een speels effect ontstaat in het interieur.

Lees meer over onze maatwerk oplossingen

Groen, groener, groenst!

In vrijwel alle kantoorruimtes is beplanting geplaatst om het groene aspect van EVBox te benadrukken en rust uit te stralen. Alle beplanting hebben we uitgelicht met biodynamische verlichting waardoor er een optimale daglichtsimulatie ontstaat en de beplanting altijd de juiste hoeveelheid licht krijgt. Dit stimuleert niet alleen de groei, maar ook de conditie en vitaliteit van de planten. De plantenbakken in de entree hebben we voorzien van een led lichtlijn in de blauwe huisstijl kleur van EVBox.

Fotografie door Drees & Sommer