In dit nieuwbouwproject, waarin 3 nieuwe stadsappartementen verrezen, heeft Cris een ware kleurenexplosie tot uiting laten komen. Elke muur is in een andere opvallende kleur geverfd, waarbij samen met de hoge plinten en de witte band langs het plafond, een ruimtelijk effect is ontstaan. Hierdoor wordt volgens Cris het nieuwbouwkarakter van het interieur onderbroken.

3-fase railsysteem in een residentiële omgeving

In het lichtplan hebben we veelvuldig gebruik gemaakt van een 3-fase railsysteem en railspots. Ongebruikelijk zou je kunnen zeggen, maar het misstaat zeker niet en een railsysteem in een residentiële omgeving kan juist een enorme meerwaarde zijn en een welkome toevoeging zijn aan de ruimte om de eenvoud te doorbreken.

Sfeervol, praktisch en design

Door de hele woning hebben we ook gebruik gemaakt van strak vormgegeven wandarmaturen van Keylight. Deze zogeheten up/down wandlampen schijnen licht naar boven en onder. Zo ontstaat er op de wanden een speels en sfeervol lichteffect. Over Keylight gesproken, bij de raampartijen hebben we inbouwspots van Keylight gebruikt om zo de gordijnen te accentueren en ’s avonds, wanneer het donker is, een eveneens speels lichteffect te laten ontstaan. Aansluitend hebben we boven het kookeiland een strak vormgegeven armatuur geplaatst van het oer-Nederlandse designmerk Jacco Maris: De Coco 160. In de slaapkamer hebben we een opvallende vloerlamp geplaatst van het merk Trizo21.

Fotografie door Chiel van Diest