skip to Main Content

Kubistische villa vlak over de Duitse Grens

Woonkamerverlichting kubistische villa Kleve
Voor deze bijzondere kubistische villa in Kleef (Kleve) zijn we benaderd door Theodoor Willemsen van Theodoor Interior Design. Na al eerder samengewerkt te hebben aan andere projecten was er ook deze keer weer een mooie uitdaging. Maak een lichtconcept dat aansluit bij de kubistische stijl van de woning. Die uitdaging zijn wij vervolgens vol enthousiasme aangegaan.
Opdrachtgever
Sector
Diensten
Slaapkamerverlichting

Over grenzen

Voor dit project zijn we de grens van onze oosterburen overgestoken, naar het Duitse stadje Kleef (Kleve). Het ontleent haar naam aan het Oudnederlandse woord clef (klif) omdat de stad tegen de helling van de Nederrijnse Heuvelrug is aangebouwd. De stad is door de eeuwen heen een populaire toeristische trekpleister geweest, met name doordat Kleef een prachtige binnenstad had met schitterende historische gebouwen. Helaas is tijdens de 2e wereldoorlog zo’n 80% van de stad plat gebombardeerd, waarbij veel historische gebouwen verloren zijn gegaan. Gebouwen waar de rijke historie van de stad nog wel terug te vinden is zijn kasteel Schwanenburg en de Stiftskirche.

Luxe Badkamerverlichting Kubistische Villa Kleve
Eetkamerverlichting
Badkamerverlichting
Keukenverlichting
Woonkamerverlichting

De kunst van dit project was om de juiste verlichting te zoeken bij de Kubistische stijl van de woning. Het Kubisme is een van de vier grote schilderstijlen binnen de moderne kunst. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van driedimensionaal voorgestelde vormen, orde, reflectie en constructie. Anders dan de naam doet vermoeden betekend dat niet dat hierin alleen gebruik gemaakt worden van rechthoekige vormen. Ook ronde vormen worden niet geschuwd.

High-end lichtplan

Dit is duidelijk terug te zien in de keuze voor de diverse spots in de woning. Door gebruik te maken van spots die een harde schaduwlijn hebben krijg je een mooi kubisch lijnenspel op de muren. Dit geeft een gevoel van perspectief in een ruimte en doet deze groter aanvoelen dan hij eigenlijk is. Ook is er een mooie balans aangebracht tussen rechthoekige en ronde vormen om het geheel niet te statisch en hoekig te laten worden. Dit zorgt voor een mooi lichtontwerp dat complementair is aan het luxe interieur van de villa en het geheel sfeervol uitlicht.

Fotografie door Jaro van Meerten

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt

Winkelverlichting ByLotte Winkel
Minimalistisch interieur ByLotte in de schijnwerpers
Retail
Van Duinkerken Nijkerk
Van Duinkerken
Retail