Een reis door de tijd.

We krijgen niet elke dag de kans om een lichtplan te creëren voor een monumentale woonboerderij uit lang vervlogen tijden. Al helemaal niet een boerderij uit een tijd van Michiel de Ruyter, Rembrandt van Rijn en Maarten Tromp. De woonboerderij bevat nog talloze bouwtechnische elementen uit die tijd, zoals het balkenplafond en de houten staanders op de benedenverdieping. Deze zijn dan ook samen met het moderne interieur naadloos versmolten tot een prachtig samenspel tussen oud en nieuw.

Van top tot teen gerenoveerd.

De woonboerderij werd kortgeleden grondig gerenoveerd en ook aan de verlichting werd gedacht. Voor de bewoners was het karakteristieke aspect van de woonboerderij een belangrijk speerpunt in het lichtplan. Dus het was vanzelfsprekend de wens van de bewoners om de authentieke architectuur van de woning middels de verlichting te benadrukken.

“De keuken is echt het paradepaardje van de woning. Hier hebben we extra accent aan gegeven door het gebruik van indirect ledlicht onder het eiland. Het samenspel tussen de oude houten elementen, de moderne uitstraling van de keuken en de verlichting zorgt voor een opvallend geheel in de woning”.

Chantal Zwanenburg — Light Designer

Het lichtplan voor de woonboerderij

In het lichtplan hebben we niet alleen rekening gehouden met het karakter van de woonboerderij, maar ook met de nieuwe moderne aspecten van de woning. Door de hele woning hebben we gretig gebruik gemaakt van de nieuw gecreëerde inbouwmogelijkheden. Zo hebben we in de de hele woning veelvuldig gebruik gemaakt van de Air en de Mito inbouwspots van ons huismerk Keylight. Daarnaast vind je op diverse plekken in de woning subtiele wandarmaturen terug waarmee we een sfeervol accent in de ruimtes hebben aangebracht.