Modern lichtplan rietgedekte villa Soest

De begane grond is helemaal opnieuw ingedeeld, waardoor er meer ruimte en licht vrij kwam en dit was dan ook het uitgangspunt in het interieurplan. Omdat de bewoners niet alleen meer ruimte, maar ook meer licht wensten, hebben we ervoor gekozen om daar een functioneel lichtplan voor te ontwerpen. De inbouwspots van ons huismerk Keylight zorgen voor een architecturaal aanzicht en een gebalanceerde verdeling van het licht in de ruimte. In de woonkamer valt de decoratieve verlichting op door de subtiele lichte tinten in het interieur. Deze zorgen voor contrast en opvallende elementen binnen het lichtplan. Als eyecatchers boven de eettafel hebben we gekozen voor opvallende hanglampen van het Finse designlabel Secto Design.

Een lichtplan maken

Een maatwerk lichtplan wordt steeds vaker meegenomen in een verbouwing of herindeling van een huis of bedrijfsruimte. Verlichting is zeer bepalend voor de sfeer in een ruimte. Te hard of fel licht maakt het ongezellig en te weinig licht maakt het juist weer onhandig en sfeerloos. Wil je weten hoe je een lichtplan voor jouw woning of bedrijfsruimte maakt? Lees dan in deze blog hoe je in slechts vijf stappen een doordacht lichtplan maakt.

Samen met onze partners zorgen we regelmatig voor mooie succesverhalen. Want interieur en licht staan dichter bij elkaar dan je denkt. Zo ook in dit project. Angelique Hartog van interieuradvies & design studio Villa18 zorgde in dit project voor een verfijnd interieurplan. Ben je benieuwd naar de before & after foto’s van dit project? Bekijk dan eens het project op de website van Villa18.