Ga naar hoofdinhoud

Modern lichtplan voor rietgedekte villa in Soest

In de bosrijke omgeving van Soest is het interieur van deze rietgedekte villa flink onder handen genomen. Villa18 zorgde voor een grondige metamorfose van het interieur en wij werden gevraagd om een een modern lichtplan te ontwikkelen dat nauw aansluit op het nieuwe interieur.
Verlichting en lichtadvies

Modern lichtplan rietgedekte villa Soest

De begane grond is helemaal opnieuw ingedeeld, waardoor er meer ruimte en licht vrij kwam en dit was dan ook het uitgangspunt in het interieurplan. Omdat de bewoners niet alleen meer ruimte, maar ook meer licht wensten, hebben we ervoor gekozen om daar een functioneel lichtplan voor te ontwerpen. De inbouwspots van ons huismerk Keylight zorgen voor een architecturaal aanzicht en een gebalanceerde verdeling van het licht in de ruimte. In de woonkamer valt de decoratieve verlichting op door de subtiele lichte tinten in het interieur. Deze zorgen voor contrast en opvallende elementen binnen het lichtplan. Als eyecatchers boven de eettafel hebben we gekozen voor opvallende hanglampen van het Finse designlabel Secto Design.

De merken verlichting in dit project

Keylight Verlichting Koop Je Bij Lightboxx

Keylight

Secto Design Verlichting Koop Je Bij Lightboxx

Secto Design

Lichtplan Villa Soest
Secto Design Villa Soest

Een lichtplan maken

Een maatwerk lichtplan wordt steeds vaker meegenomen in een verbouwing of herindeling van een huis of bedrijfsruimte. Verlichting is zeer bepalend voor de sfeer in een ruimte. Te hard of fel licht maakt het ongezellig en te weinig licht maakt het juist weer onhandig en sfeerloos. Wil je weten hoe je een lichtplan voor jouw woning of bedrijfsruimte maakt? Lees dan in deze blog hoe je in slechts vijf stappen een doordacht lichtplan maakt.

Modern Lichtplan Villa Soest
Modern lichtplan villa Soest

Samen met onze partners zorgen we regelmatig voor mooie succesverhalen. Want interieur en licht staan dichter bij elkaar dan je denkt. Zo ook in dit project. Angelique Hartog van interieuradvies & design studio Villa18 zorgde in dit project voor een verfijnd interieurplan. Ben je benieuwd naar de before & after foto’s van dit project? Bekijk dan eens het project op de website van Villa18.

Fotografie door Robert Koelewijn

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt

Deze klanten hebben we ook blij gemaakt