Originele details zoals de balkenconstructie en de glas-in-loodramen werden behouden. Ook diende de verlichting naadloos aan te sluiten op het interieur. Al met al een metamorfose met respect voor de geschiedenis van de woning.

Een eyecatcher bij binnenkomst in deze monumentale villa

Een opvallende blikvanger bij binnenkomst is de dikke glazen plaat in de vloer waardoor men direct de wijnkelder kan aanschouwen. De kelder hebben we geaccentueerd door de plaatsing van indirecte RGB-W ledstrips. Hierdoor ontstaat een uniek inkijkje in de wijnkelder.

Extra accent en sfeer met indirecte led verlichting

Niet alleen in de wijnkelder, maar ook in de keuken, slaapkamers en de badkamer hebben we de wanden en plafonds geaccentueerd met indirecte ledlijnen. Door het gebruik van de lichtkleur 2700K, ontstaat er een warm en sfeervol accent in de ruimtes.

Functionele en decoratieve verlichting

In de hele woning hebben we uiteraard zowel functionele als decoratieve verlichting geplaatst. In de woonkamer tref je, naast onze inbouwspots van ons huismerk Keylight, een opvallende vloerlamp van het merk Flos. In de woonkamer en de keuken hebben we een koppel met twee ‘trimless’ wandlampen geplaatst voor sfeer- en oriëntatielicht. In de vide tref je een grote koperen hanglamp en boven de eettafel in de keuken een opvallende kroonluchter, beide van het merk Brand van Egmond.

Fotografie door Peter Baas