Interieur verjongen

Waar de authentieke uitstraling van het herenhuis nog goed terug te vinden was, kon het interieur wel wat verjonging gebruiken. Om de indeling van de woning aan te passen aan een moderne leefstijl zijn een aantal deuren verplaatst. Daarnaast is er ook een uitbouw aan de achterzijde van de woning verrezen om meer ruimte te creëren. Hierdoor komt de benedenverdieping veel beter tot zijn recht en voelt het geheel een stuk meer open.

De eerste verdieping is in deze nieuwe indeling echt het domein van de ouders geworden. Hier hebben zij een eigen werkkamer, een garderobe en een ruime slaap- en badkamer. Op de tweede verdieping is dan weer alle ruimte gereserveerd voor de kinderen. Deze is voorzien van twee slaapkamers, een speelkamer en een eigen badkamer.

Speels en subtiel

Om de verlichting passend te maken in het nieuwe moderne interieur van het familiehuis in Utrecht is gekozen voor een subtiel lichtplan. De kern van dit lichtplan was subtiele, maar sfeervolle verlichting te creëren om het interieur meer te accentueren. Eveneens hebben we goed gekeken naar de hoeveelheid spots die er nodig zijn om een sfeervol geheel te vormen zonder dat deze teveel zouden gaan opvallen in het interieur.

Als blikvanger is boven de eettafel gekozen voor een unieke compositie van de prachtige Bel Air lichtbollen van Stout verlichting. Voor deze bijzondere handgemaakte verlichting is inspiratie gehaald uit de bubbels in de champagne. Deze bubbels zijn terug te zien in de lichtbollen en geven boven de eettafel een speelse maar toch subtiele uitstraling. Het geheel valt op zonder alle aandacht op te eisen in de ruimte. Hiermee sluit de verlichting dan ook naadloos aan bij de rest van het interieur.

Fotografie door René Gonkel