Voor deze nieuwbouw villa mochten wij een sfeervol lichtconcept ontwerpen en realiseren waarbij de focus lag op originaliteit en sfeer. De wens van de klant was om de sfeer in huis te garanderen en het interieur extra te benadrukken middels de verlichting. Daarnaast zat de uitdaging in deze villa in de schuine plafonds op de eerste verdieping, alsmede een vooraf vastgesteld budget.

De basis van verlichting in Villa Amersfoort

Als basisverlichting hebben we gebruik gemaakt van een strakke “randloze” inbouwspot, de Trimless 2L van ons huismerk Keylight. Deze hoogwaardige spot is voorzien van een Dim-to-Warm led module. Deze innovatieve module stelt de klant in staat om de lichtintensiteit en de lichtkleur te dimmen van 3500K (helder wit) tot 2200K (kaarslicht). Zo kan de klant te allen tijde de juiste sfeer in huis instellen.

Op verschillende plekken, waaronder de gangen en de slaapkamers, hebben we gebruik gemaakt van een zogenaamd “up/down” wandarmatuur. Deze strakke wandlampen schijnen een sfeervol en prettig licht, zowel naar beneden, als naar boven en zorgen voor extra accentuering van de ruimte.

Sfeervolle decoratieve verlichting

Naast de basisverlichting mag ook de decoratieve verlichting niet ontbreken. Boven de eettafel in de keuken hebben we twee industriële hanglampen geplaatst van het merk Wever & Ducré. De hanglampen zijn aan de buitenzijde voorzien van een hoogwaardige zwarte coating en de binnenzijde van de lamp is oranje gekleurd, wat de warme uitstraling van de woning complimenteert.

De woonkamer is de ziel van je huis en de ruimte waar je de meeste tijd doorbrengt. In de woonkamer hebben we gekozen voor een tweetal chique zwarte vloerlampen naast de banken. Deze vloerlampen fungeren niet alleen als sfeerlicht, maar ook als extra leeslicht wanneer je eens een goed boek wilt lezen.

De uitdaging van schuine plafonds

Zoals eerder gezegd lag de uitdaging bij dit project in de schuine plafonds in de slaapkamers. Gezien de beperkte ruimte aan horizontaal plafondoppervlakte hebben we gekozen om opbouwarmaturen te gebruiken en deze te plaatsen op de schuine delen van het plafond. Deze voet en de kop van deze opbouwspot kan in vrijwel iedere positie geplaatst worden, waardoor de spot de ideale oplossing is voor schuine wanden of plafonds.

Fotografie door Hans Gorter