De bewoners van deze te renoveren villa, in de villawijk Het Spiegel in Bussum, hebben ons gevraagd om een sfeervol lichtplan te ontwikkelen dat nauw aansluit op het warme interieur. We hebben de klant en de interieurarchitect van de klant uitgenodigd in onze showroom voor een kennismakingsgesprek. Onder het genot van een goede bak koffie hebben we de huidige situatie én de gewenste sfeer in kaart gebracht.

Wat hebben we gedaan in villa Bussum

Samen met de klant hebben we besloten om bij binnenkomst in de hal van de villa een echte blikvanger op te hangen, de Tom Dixon Melt. Dit unieke armatuur trekt bij binnenkomst gelijk alle aandacht. Als basisverlichting hebben we in de woonkamer verschillende Ghibli R Trimless inbouwspots van ons eigen huislabel Keylight geplaatst. Om- en boven het tv meubilair is een ledstrip geplaatst. Aansluitend hebben we drie Air Max spotjes gebruikt om een beeld uit te lichten en de Foscarini Twiggy is naast de bank geplaatst als decoratief armatuur.

Sfeervolle verlichting in de keuken

De wens van de klant was om de keuken functioneel, maar ook zeker sfeervol te verlichten. Om die reden hebben we boven het kookeiland gekozen voor de Infrastructure van Flos. Dit armatuur is volledig naar eigen wens in grootte in te stellen. Boven het keukenblok hebben we ook nog een ledstrip geplaatst en ook hier is de Ghibli R Trimless weer gebruikt als basisverlichting.

De eerste etage van de villa

Op de eerste etage in de masterbedroom is wederom de Ghibli R Trimless gebruikt als basisverlichting. Boven het bed hebben we een ledstrip geplaatst om strijklicht te creëren en naast het bed hebben we het opvallende armatuur, de Flos IC geplaatst. In de logeerkamer is bewust gekozen voor meer basisverlichting. Hier is de Ghibli R Trimless aangevuld met 3 Air spotjes, wederom van ons eigen huislabel Keylight.

Accentverlichting als blikvangers

Ook niet geheel onbelangrijk is de accentverlichting in een woning. Bij de trapopgang naar de eerste etage hebben we gebruik gemaakt van ingebouwde wandarmaturen. Deze armaturen lichten s’avonds op om de traptreden beter uit te lichten. De trapopgang naar de zolder is ook subtiel verlicht met een ledstrip in de armleuning.

Fotografie door Robert Koelewijn